Adıyaman Elitaş Mahallesi Mercan Sitesi'ndeki bloğun enkazında yapılan ortam dinlemesinde 22 yaşındaki Rabia isimli kadının sesi tespit edildi. Ortalama 8 saatlik kurtarma çalışmanın ardından ulaşılan genç kadın, depremin 152. saatinde enkazdan çıkarıldı. 

152. saat mucizesi çocuk

Çorumlu Madenciler ve Çorum İtfaiye ekipleri dinleme yapılan 8 katlı Narlıkuyu sitesinde 4.katta enkaz altında kalan Hacı Ahmet’in sağ olduğunu sabah saatlerinde tespit ettiler. Yapılan 5-6 saatlik çalışmanın ardından küçük çocuğa ulaşıldı. Ancak koltuk arasında sıkıştığı için çıkarılması zaman aldı. Çalışma sonrası depremin 152. saatinde ekiplerin kucağında enkazın girişine taşınan Hacı Ahmet Eyici daha sonra sedyeye alınarak ambulansla hastaneye götürüldü.

kurtulma1

"150'nci saat müjdesi"

Kahramanmaraş merkezli depremin vurduğu on ilden biri olan Hatay'da da arama-kurtarma çalışmaları devam ediyor. Ekipler, 150'nci saatte yıkılan Konak Apartmanı'nın enkazından 5 yaşındaki kız çocuğunu sağ olarak çıkardı. Kütahya Belediyesi İtfaiyesi ekiplerince kurtarılan kız çocuğu, tedavi altına alındı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da kurtarılan kız çocuğunun sedye ile ambulansa taşındığı anı, Twitter'dan paylaşarak, "150'nci saat müjdesi, az önce ekipler tarafından kurtarıldı. Umut hep var" dedi.

kurtarma2

149'uncu saatinde sağlıklı olarak çıkartıldı

Hatay'da takviye ekiplerin de sevk edildiği ve sağlık durumu iyi olan epilepsi hastası Mustafa Sarıgül ile iletişim kuruldu. Lahana ve turşu sevdiğini dile getiren Mustafa Sarıgül, çalışmaların 149'uncu saatinde sağlıklı olarak enkaz altından çıkartıldı. Ambulansa götürülen Sarıgül, hastanelere sevk edildi. 

Editör: Merve Kankan