AJet, Türk Hava Yolları'nın başarılı alt markası olarak yıllar içinde büyük bir başarıya imza attı. Başlangıçta AnadoluJet olarak kurulan ve sonrasında AJet adı altında yeniden yapılandırılan havayolu şirketi, Türkiye'nin hava ulaşım ihtiyaçlarını karşılamak için önemli bir rol oynuyor.

Türk Hava Yolları'nın yeni bir iş modeliyle Nisan 2008'de kurulan AJet, geniş halk kitlelerine ulaşım hizmeti sunmayı hedefliyordu. Bu hedef doğrultusunda, Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan başlayarak Ankara'nın Anadolu şehirlerine bağlantıları sağlayarak ve ekonomi sınıfı konfigürasyonuyla maliyet avantajlarını bilet ücretlerine yansıtarak, hava yolculuğunu daha erişilebilir hale getirdi.

Yapılan açıklamalara göre, AJet'in hizmetlerinden yararlanan yolcu sayısı ve doluluk oranları önemli ölçüde artmış durumda. 16 yıl içinde 150 milyonun üzerinde misafiri sevdiklerine güvenli bir şekilde ulaştıran AJet, 41 il içinde ve 48 uluslararası destinasyona hizmet veriyor.

Hepsiburada, Drone ile teslimatı tanıttı Hepsiburada, Drone ile teslimatı tanıttı

Son olarak, 31 Mart 2024 itibarıyla AJet, havayolu deneyimini daha modern, konforlu ve erişilebilir hale getirmeyi hedefleyerek yeni bir döneme giriyor. Küresel standartlarda düşük maliyetli hava yolu olma vizyonuyla AJet, pazardaki rekabetçi konumunu daha da güçlendirmeyi amaçlıyor.

Editör: Habererk Com