Bir tahmin var, tabii adamın o durumda ne düşündüğünü öngörebilmek çok zor ama Adnan Menderes için ABD’nin Türkiye’deki esas adamının İsmet İnönü olduğunu idama giderken anladı derler.

Türkiye bir dönbaba dönelim siyaseti ile karşı karşıya sanki.

Bugün uygulanan bu dış politika 150 yıl önce Osmanlı sultanı Abdülhamit tarafından uygulanmış sonuçları Kıbrıs’ın İngiltere’ye, Ege adalarının İtalya’ya, Balkanların ve Kafkasların hatta doğu Anadolu’nun Rusya’ya teslim edilmesi ve o zaman yeni kurulmuş şehir devletleri olan Balkan devletlerinin küçük ordularının İstanbul’un sınırına kadar memleketi işgal etmesi olmuş, devlet ekonomik olarak çökmüş, dış borçlar ödenemez hale gelmiş, devlet kapasitesi yok seviyesine inmişti.

Son gelişmelerden anlaşılan Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan tekrar ABD Ab politik eksenine girdi.

İlla bir eksene girmek zorundaysak gireceğimiz eksen başat unsur, kurucu, taşıyıcı, karar verici olacağımız Türk birliği ekseni neden olmuyor.

Bir şey vereceksek Türk’e bir şey alacaksak Türk’ten.

Finlandiya ve İsveç Türkiye’nin onayı ile NATO’nun askeri kanadına dahil oluyor.

Onlar güvenlik şemsiyesinin altına girip kazanıyor.

Rusya bu ülkelere saldırırsa bu ülkeleri Türk askeri koruyacak yani.

Peki Türk milleti ne kazanıyor?

Sadece elma şekeri.

Özellikle İsveç Avrupa’da PKK’nın devlet korumasıyla yuvalandığı, tabanının korunup kollanıldığı bir terör yuvasıdır.

Kur’an yakma eylemlerinin güvenlik kuvvetlerinin gözetiminde yapıldığı, FETÖ kaçaklarının misafir edildiği bir devlettir.

Fakat dünkü Vinilus NATO zirvesinden önceki gün ABD başkanı Biden’in Cumhurbaşkanımız Tayyip beyle bir telefon görüşmesi terör yuvası İsveç’in NATO’ya girişinin hemen onaylanmadına yettiği görülmüştür.

Tayyip bey daha iki ay önce girdiği cumhurbaşkanlığı seçimlerinin kendisine göre tüm kurgusunu ABD ve Ab karşıtlığı üzerine kurmuştu.

Yani tüm seçim kampanyası boyunca Türk milletine ABD AB’nin ne kadar kötü olduğunu, sömürücü olduğunu, kendi iktidarını yıkmaya çalıştıklarını hatta ABD ve AB’nin Türkiye’deki seçimlerde muhalefet partilerini desteklediklerini söyledi de söyledi.

Meğerse neymiş, ABD ve AB’nin Türkiye’deki esas mutemedinin kim olduğunu anlayabilmek lazım.

70 yıldır Türk milleti din ve milliyetçilik görüntüsüyle sahte, kaplama kişilerce kandırılıyor.

Bir gün ellerinde Kuran bir gün ellerinde bayrak ama kalpleri ve beyinleri satılmış insanlar Türk siyasetinde hep milletin önüne kondu ve hep önleri açıldı.

Halende onu yaşıyoruz.

Deliğe şimdilik süpürülmeyecek daha kullanım ömrü bitmedi….