Uluslararası grup Tasnim Haber Ajansı'na göre; Irak güvenlik kaynaklarının bu gece Bağdat'ın doğusundaki Halk Seferberlik Güçlerine ait bir aracı hedef alan bir insansız hava aracı saldırısı düzenlediği  aktarıldı.

Uluslararası grup Tasnim Haber Ajansı'na göre, Al-Mayadeen'in Irak'taki muhabiri de El Cezire Haber Ağı'nda üç füzenin patladığını duydu. 

Bazı Irak medyası da bu saldırıda 4 kişinin öldürüldüğünü yazdı.

ABD'nin Bağdat'a düzenlediği baskında iki Irak Hizbullah lideri öldürüldü Cezire'nin memuru, Çarşamba akşamı Irak'ın başkenti Bağdat'ın doğusunda 4 güçlü patlamanın duyulduğunu bildirdi.

Reuters bir görgü tanığının Bağdat'ta art arda en az 4 büyük patlamanın duyulduğunu söylediğini aktardı.

Irak güvenlik kaynakları El Cezire'ye, bombalamanın Iraklı bir grup figürünü taşıdığından şüphelenilen bir aracı hedef aldığını söyledi.

Cinsel Organ Kesme Cezası Cinsel Organ Kesme Cezası

 Reuters'e yaptığı açıklamada, insansız hava aracı saldırısının şehrin doğusundaki Halk Seferberlik Güçlerine ait bir aracı hedef aldığını ve Irak Hizbullah Tugayları liderleri Arkan Al-Alawi ve Abu Bakir Al-Saadi'nin bölgedeki hava sisteminden sorumlu olduğu söylendi 

Irak silahlı gruplarına yakın medya kuruluşları, bombalamada 4 kişinin öldüğünü bildirdi.

Amerikalı bir yetkili, ABD'nin Bağdat'ta "yüksek değerli bireysel hedefi" hedef alan bir saldırı başlattığını söyledi.

Irak hükümetine bağlı Güvenlik Medya Ağı tarafından yapılan yazılı açıklamada "Bağdat'ın doğusunda Meştel bölgesinde bir aracın hedef alındığı, aracın yandığı ve içinde bulunanın öldürüldüğü" aktarıldı.

Olay yerinde toplanan bölge halkından bir grup, "Amerika'ya hayır" sloganları attı.

Ekran görüntüsü 2024-02-08 002459

Editör: Habererk Com