ABP Genel Başkanı Bedri Yalçın gündemi değerlendirdi. Seçim sürecini değerlendiren Yalçın, Cumhur ve Millet İttifakı’nın halka güven vermediğini ifade etti. Kurulan masaların önemli olmadığını söyleyen Yalçın, ”Ülkede demokrasi gereği 6’lı masa olur, 16’lı masa olur, 106’lı masa olur bu masalar önemli değil. Önemli olan masadaki konuşmalar, masadaki tutum ve davranışlar, masadaki; halk için, millet için, vatan için yapılması gereken meselelerdir. 6’lı masadaki arkadaşların hepsi bu ülkede yönetici olmuşlar, bu ülkeyi yönetmişler sanki bu masadaki arkadaşlar Türkiye’ye yeni geldiler, sorunları yeni tespit ettiler bunları çözmeye çalışıyorlar bu bizi düşündürüyor. Biz zaten 6’lı masanın dışında kalmamızın sebebi ve yeniden siyasi parti çalışması içerisine girmemizin ana temeli bunların artık yaptıklarının, yapacaklarının teminatıdır. Bizim ise yapmadıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. Biz hiç kimseyi kandırmadık herhangi bir yönetime girmedik. Kendimiz bakanlık yapmadık. 6’lı masadaki arkadaşlara önerim esas buradaki mesele ülkenin meselesi olmalıdır. Bunların bugüne kadar bu ülkedeki meselelerden haberleri yok muydu? İki tane arkadaşımız 17 yıl AK Parti bünyesinde siyaset yapıp bakanlık yaptılar. Meral Akşener de bakanlık yaptı. Siyasetle uğraşan kişinin kimliği temiz olmalıdır.” dedi.

İHA VE SİHA’LAR MİLLİ MESELEDİR

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’a da eleştirilerde bulunan Yalçın, “Türklüğü anayasadan çıkaracakmış sizin böyle bir gücünüz kuvvetiniz olamaz. SİHA ve İHA’ya laf atıyor bunlar milli meseledir. Başkan bir ülkenin ahlakıyla, edebiyle büyüdüyseniz çıkın bunu söyleyin. Daha öncede anayasanın ilk dört maddesini değiştirebileceklerini söyledi. Bunlar doğru şeyler değil. Halkın faydalanacağı, yararlanacağı işlerle uğraşın.” diye konuştu.

AKŞENER VE İMAMOĞLU BULUŞMASI SENARYOYDU

Meral Akşener’in, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile buluşmasının  bir proje ve senaryo olduğunu aktaran Başkan Yalçın, “Bu projelere Türk milleti asla taviz vermeyecektir. CHP’nin bünyesindeki bir büyükşehir belediye başkanı Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu beklemeden başka bir partinin genel başkanıyla çıkıp bir programda ışık tutuyorsa orada bir karanlık beklenir. Ne oldu da Meral hanım çok acil birden daha karar bile verilmemişken Kılıçdaroğlu’nu beklemeden her şey ayarlanmış. Şu anda bir senaryo var biz bunların hiçbirine inanmıyoruz.“ şeklinde konuştu.

İTTİFAKLAR MİLLETE GÜVEN VERMİYOR

Milletin yalandan, haksızlıktan, hukuksuzluktan bıktığını ve artık yeni yüzler görmek istediğini belirten Yalçın, “Millet yeni düşüncelere, açılımlara yeni ufuklara yelken açmak istiyor. Millet İttifakı hep eleştiriyor tamam da siz ne yapacaksınız? Bir öneri getirin biz de size inanalım. Bizde size bağlı kalalım. Ayrıştırmamalı, ötekileştirmemeliyiz. Şu anda millet bu ittifaka da güvenmiyor mevcut hükümetinde yanlışlarından dolayı hükümete de güvenmiyor. Ben masadan umudumu kestim. Masanın ayakları sallanıyor. Halkında zaten bunlara teveccühü yok.

BARIŞ YOLUNDA SİYASET YAPACAĞIZ

Partisinin siyaset anlayışına da değinen Başkan Yalçın, “Biz barış yolunda siyaset yapacağız. Asla kimseyi ötekileştirmeyeceğiz. Dindarlık yapmayacağız. Adalete, eğitime, askerimize siyaset bulaştırmayacağız. Mutlaka tarıma önem vereceğiz. Her tarafı ekeceğiz. Ektiğimiz tohum yerli olacak. Ürettiğimiz malın ülkemizde ne kadar ihtiyacı varsa ondan fazlasının da ihracatını pazarlayarak ülkenin ekonomisine de katkıda bulunacağız. Eleştirilmeye de açık olacağız. Halkın önerdiği duygu ve düşünceleri halkla paylaşarak öyle kararlar alacağız. İhalelere falan karışmayacağız. Her şey şeffaf olacak. Şu anda ülkede asker siyasallaştı, eğitim ve tarım siyasallaştı. Emeklinin meselesi siyasallaştı. Okullar ve üniversiteler siyasallaştı. Sen ve ben anlayışıyla bu ülkeyi yönetmeyeceğiz.“ dedi.

Editör: Habererk Habererk