Yavaş: İfade özgürlüğü, nefret aracı olmamalı

Yavaş: İfade özgürlüğü, nefret aracı olmamalı
Mansur Yavaş, Leman Dergisi'ndeki karikatürü kınadı ve ifade özgürlüğünün nefret söylemine alet edilmemesi gerektiğini belirtti.

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Leman Dergisi'ndeki tartışmalı karikatürle ilgili bir açıklama yaptı. Yavaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’e (S.A.V) ve inanç değerlerine yönelik saygısızlığın milletimizin ortak vicdanını yaraladığını belirtti.

Yavaş, ifade özgürlüğünün nefret söylemi veya ayrışma aracı olarak kullanılmaması gerektiğini vurguladı. Birlikte yaşamanın ve bir arada kalmanın en güçlü bağının karşılıklı saygı ve sağduyu olduğunu ifade eden Yavaş, kullanılan üslubun milyonlarca insanın kalbini kırdığını dile getirdi.

ABB Başkanı, ayrıştırıcı değil birleştirici, ötekileştirici değil kucaklayıcı bir dil kullanılması gerektiğini savundu. Herkesin hukuk çerçevesinde, saygı ve sağduyu ile hareket etme sorumluluğu olduğunun altını çizdi.

Kaynak:ANKA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.