Arka arkaya yaşanan depremler ve ardından gelen artçı sarsıntılarla birlikte insanlar toplanabilecekleri güvenli alanlara ihtiyaç duyuyor ve acil durum toplanma alanlarının nerelere olduğunu merak ediyor. Acil durum toplanma alanları e-Devlet üzerinden öğrenbilebiliyor. Peki, Acil durum toplanma alanı nasıl sorgulanır? İşte konu hakkında ayrıntılı bilgiler...

Acil toplanma alanın nedir?

Acil toplanma alanları herhangi bir afet sonrasında toplanılmaya uygun güvenli alanlardır.Deprem esnasında kendinize en güvenli yeri, e-Devlet tarafından hizmete konulan 'Afet ve Acil Durum Toplanma Alanı Sorgulama' sayfası üzerinden öğrenebilirsiniz.

Acil toplanma alanı sorgulama

Acil durum toplanma alanları ile ilgili bilgi almak isteyenler E-Devlet’e (https://www.turkiye.gov.tr) T.C kimlik numaraları ve şifreleri ile giriş yaparak “Acil Toplanma Alanı Sorgulama” başlığından ikametlerine en uygun toplanma alanları bilgilerini öğrenebilirler.

e-Devlet toplanma alanı nasıl sorgulanır?

e devlet1

  • Öncelikli olarak internet tarayıcıları üzerinden e-Devlet ekranını açın ve daha sonrasında kullanıcı bilgilerinizi girerek giriş yapın.
  • e-Devlet'e giriş yaptıktan sonra arama kısmına 'acil toplanma alanı' yazın ve ilgili aramaya tıklayın. Daha sonra açılan ekranda bulunduğunuz ili, ilçeyi, mahalleyi ve caddeyi seçin.
  • Daha sonrasında sorgula tuşuna basın. Açılan ekranda harita üzerindenki noktada size yakın olan bölgeyi seçin.
  • Son olarak açılan sayfada bulunduğunuz konumdaki en yakın toplanma alanlarını artık görebilirsiniz.
Editör: Merve Kankan