Yıllarca boşandığı erkek Halis Serbest tarafından şiddete maruz kalan şarkıcı Bergen 1989 yılında daha 30 yaşındayken eki kocası tarafından öldürüldü. Halis Serbest tarafından önce bıçaklanan, daha sonrada yüzüne kezzap atılan Bergen yıllarca sahnelerinde saçları gözünün önüne gelecek şekilde şarkılarını seslendirdi. Bergen’i bu olaylardan sonra Acıların Kadınıolarak tanımlayan Türk halkı kalbinde sakladı. Arabesk müziğinin aranan seslerinden biriydi Bergen.

Çok genç bir yaşta katledilerek öldürülen şarkıcının eski eşi Halis Serbest Adana’da yaşayan serbest meslek sahibi bir insandır. Şuanda 2.evliliğinden olan 4 çocuğu ile birlikte yaşıyor. Katıldığı bir tv programında “Pişman mısınız?” sorusuna verdiği cevap ile herkesin tüylerini ürpertmişti; “Bergen’e yaptıklarımdan pişman değilim. Bergen’i namusum için öldürdüm.”

Acıların Kadını Bergen’in kısa hayatı film olacak. Yaşayabilseydi eğer 15 Temmuz’da 64 yaşında olacak olan Bergen için özel bir belgesel hazırlanıyor. Beyaz perdeye aktarılacak olan belgesel “Orchestra Content” tarafından hazırlandı. ‘BergenYapım Belgeseli’nde ünlü sanatçı hakkında yapılan özel röportajlar, kamera arkası görüntüler ve Bergen’in hayatına dair unutulmaz detaylar yer aldı.

Sanatçının doğum gününde hayranlarıyla buluşan belgesel, Orchestra Content’in YouTube kanalından ücretsiz bir şekilde izlenebilecek.

halis serbest

bergen

Editör: Zuhal Ömür Tarakçı