Gazeteci Barış Terkoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun 2013 yılında yazılmış FETÖ'yü öven yazını ortaya döktü. Soylu'nun övgü dolu sözlerini göstererek okuyan Terkoğlu, "Soylu burada FETÖ liderinin propagandasını yapıyor" dedi.

Terkoğlu, Halk Tv'de Şirin Payzın'ın moderatörlüğünü yaptığı Sözüm Var programında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, "Hükümetle cemaat arasında, bir çatışma alanı ortaya konuluyor ise bu da yanlış olur. Burdan bir kavga çıkarmayalım, birbirimizi üzmeyelim, incitmeyelim" dediği, 23 Kasım 2013'teki konuşmasının şahsi internet sitesinde yayında olduğunu söyledi.

Barış Terkoğlu, yayında, Süleyman Soylu'nun "Süleyman Soylu.com" isimli kendi internet sitesinden şu çarpıcı cümleleri okudu:

Bakın Süleyman Soylu, 2013 yılında dershanelerin kapatılması kararının ardından başlayan tartışmaları hangi cümlelerle değerlendirmiş...

"Hükümetle cemaat arasında, bir çatışma alanı ortaya konuluyor ise bu da yanlış olur. Burdan bir kavga çıkarmayalım, birbirimizi üzmeyelim, incitmeyelim. Hele sosyal medyadaki rezillikleri görünce iğreniyorum. Bir taraftan sabahtan akşama kadar Sayın Başbakana,(o dönem Başbakan Recep Tayyip Erdoğan) diğer yandan da gönlümüze sevgisi kapsamış hoca efendi hakaretler bizi üzmektedir"

Soylu'nun, AKP Genel Başkan Yardımcısı olduğu 23 Kasım 2013 günü, Kütahya’da AKP Siyaset Akademisi’ndeki konuşması şahsi internet sitesinde hala yer alıyor.

Editör: Yadigar Hanım