ABD’nin Illinois eyaletinde 71 yaşındaki Joseph Czuba, Filistinli kiracılarının evine baskın düzenledi. 6 yaşındaki bir çocuğu bıçaklayarak ve 32 yaşındaki bir kadını da ağır yaralayarak Müslüman inançları ve İsrail ile Hamas arasındaki çatışma nedeniyle onları hedef aldığını söyledi. 

Yetkililer olayla ilgili yaptığı açıklamada, Joseph M. Czuba'nın birinci derece cinayet, birinci derece cinayete teşebbüs, iki kez nefret suçu ve ölümcül silahla ağırlaştırılmış darp ile suçlandığını söyledi.

Şerif polisi, kadının ev sahibinin kendisine bıçakla saldırdığını ihbar etmesi  üzerine Cumartesi günü yaklaşık 11:38'de konuta polislerin gönderildiğini söyledi.

Şerifin ofisine göre milletvekilleri, erkek çocuğu ve kadını yatak odasında buldu; her ikisinin de göğüslerinde, gövdelerinde ve üst ekstremitelerinde bıçak yaraları vardı.

Yetkililerin 26 kez bıçaklandığını söylediği çocuğun durumu kritikken hastaneye kaldırıldığı ve daha sonra aldığı yaralar nedeniyle hayatını kaybettiği belirtildi. Yetkililer, Pazar günü yapılan otopsi sırasında adli patologun, çocuğun karnından yedi inçlik tırtıklı, askeri tarzda bir bıçağı çıkardığını söyledi.

Saldırganla mücadele ederken 911'i banyodan aradığını söyleyen kadının durumu ağır, bir düzineden fazla bıçak yarasıyla hastaneye kaldırıldı. Şerif polisi, kadının iyileşmesinin beklendiğini söyledi

Yetkililer, Czuba'yı kurbanların evinin garaj yolunun yakınında, alnında bir kesikle dik oturur halde bulduklarını söyledi. 

Şerif polisi, Czuba'nın saldırıya karıştığı konusunda herhangi bir açıklama yapmadığını söyledi. Ancak şerifin ofisi, Czuba'yı suçlamak için görüşmeler ve deliller yoluyla yeterli bilginin toplandığını söyledi.

Editör: Habererk Com