İstanbul'da AKP'nin en çok oy aldığı ilçelerden Esenler'de yapılan ve Medyali TV adlı YouTube kanalında yayımlanan bir sokak röportajında vatandaşlara "Ekonomiden memnun musunuz ve yarın bir seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?" diye soruldu. AKP'li bir kadının ekonominin iyi olduğunu belirterek iktidarı savunduğu sırada araya giren küçük bir çocuk öyle şeyler söyledi ki adeta büyüklerine ders verdi.

Yeniçağ Gazetesi'nin haberine göre, 12 yaşında olduğu öğrenilen çocuk "Benim babam daha benim bilgisayarımı yaptıramıyor. Neden? Çünkü bankaya borcu var. Benim bilgisayarım 2009'da yapılmış." dedi. Çocuğun "Ekonomi iyiyse bana dondurma ısmarlasana" demesi üzerine AKP'li kadın oradan uzaklaştı.

Muhabirin "Oğlum senin bu yaşta bunları bilmen bile yanlış demesi üzerine çocuk şöyle yanıt verdi:

"Doğru abi doğru. Bizi bu hale sokanlara soracaksın. İş var ama para vermiyorlar. Adam asgari ücret ile çalıştırıyor. 5 kişilik bir aileyi asgari ücretle nasıl geçindireceksin."

Medyayı takip etmesinin sebebini gündemin ekonomi olmasına bağlayan çocuk, Suriyeliler ile ilgili ise, "Adamın kendi ülkesine bir hayrı yok, bizim ülkemize ne hayrı dokunsun" ifadelerini kullandı. 

Daha 12 yaşındaki bir çocuğun, sokaklarda oyun oynamak yerine politik tartışmalarda fikir beyan etmesi ise Türkiye'de 7'den 70'e gelinen umutsuzluk sarmalını gözler önüne serdi.

Editör: Yadigar Hanım