Adıyaman’da depremzedeler için yapılacak konutların ihalesi, 13 Mart 2023’te yapıldı. 1 milyar 645 milyon 86 TL bedelle ihale edilen ve 4 şirketin katıldığı Adıyaman ili ikinci etap kırsalı 500 deprem konutu yapım işi iktidara yakın bir isme gitti.

İhaleyi, 1 milyar 488 milyon 607 bin TL sözleşme bedeli ile Rizespor Başkanı İbrahim Turgut'un şirketi Turgut Müteahhitlik Sanayi ve Ticaret A.Ş. kazandı. İhalenin sözleşmesi 24 Mart 2023 tarihinde imzalandı.

Şirket, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Vakfı tarafından yaptırılan Rize’deki Güneysu Konakları’nın inşaatını da yapmıştı.

TARAFTARA FOSEPTİK FARELERİ DEMİŞTİ!

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından stadyumlardan yükselen 'hükümet istifa' sloganlarına Çaykur Rizespor yönetimi tepki göstermiş, sert bir üslupla yapılan açıklamada sloganlar için ‘foseptik farelerinin çığlıkları’ denilmişti.

Rizespor’dan yapılan açıklamada şu ifadeler yer almıştı:

“Devletimiz ve milletimiz deprem bölgesinde yaraları sarmak için tüm gücü ile seferber olmuş iken tribünlerde alçakça provokasyona kalkışanları devletimiz de milletimiz de affetmeyecektir. Milyonlarca futbolseverin gol sevincini yaşamaktan imtina ettiği bir ortamda yapılan provokatif girişimler foseptik farelerinin çığlıkları olarak tarihe not düşülecektir. Milletimizin yaraları sarmak için büyük bir dayanışma içinde olmasından rahatsız olan lejyoner taraftar müsveddelerini şiddetle kınıyoruz.”

Editör: Yadigar Hanım