Türk Devletleri Teşkilatı Genel Sekreteri Amreyev: Kazakistan'ın istikrarı tüm Türk dünyasının istikrarı demektir Türk Devletleri Teşkilatı Genel Sekreteri Bağdat Amireev, Kazakistan'ın istikrarının tüm Türk dünyasının ayrılmaz bir parçası olduğunu kaydetti.Amireev, Kazakistan'daki olaylarla bağlantılı olarak düzenlenen Türk Devletleri Teşkilatı (TMU) Dışişleri Bakanları olağanüstü toplantısına katıldı.

Genel Sekreter, TMO'nun Kazakistan'daki gelişmeleri yakından takip ettiğini, konuyla ilgili üye ve gözlemci ülkeler arasında koordinasyonun sağlanmasına yönelik çalışmalar yapıldığını bildirdi.
Üye ülkeler adına açıklama yapan Amreyev, Kazakistan'ın barış ve istikrarının önemine vurgu yaptı. Genel Sekreter, Kazak halkının ve ülke yetkililerinin birlikte Kazakistan'da barışı ve düzeni yeniden tesis edeceğine olan güvenini dile getirdi.

Türk Devletleri Teşkilatı Genel Sekreteri, "Kazak toprakları tüm Türk halklarının vatanıdır, bu nedenle Kazakistan'ın istikrarı ve refahı Türk dünyasının geri kalanının ayrılmaz bir parçasıdır.
 Türk Devletleri Teşkilatı Genel Sekreteri Amreyev, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür etti. Son 20 yılda Türkiye'yi tüm dünyada söz sahibi olan ülkeler arasına getirmiştir dedi.Erdoğan  Türk dünyasını birleştirmeyi başarmış bir liderdir dedi.

Editör: Habererk Com