Kahramanmaraş Belediye Meydanında depremzedelerin ihtiyaçlarını karşılamak için kurulan AFAD yardım merkezinden su bile alamadığını söyleyerek serzenişte bulunan depremzede vatandaşın isyanı sosyal medyada yayılmaya başladı.

AFAD Yardım merkezine giden ve su ihtiyacı olduğunu dile getiren depremzede vatandaş, yardım merkezinde bulunan yetkilinin "Parmağında yüzük var, niye bozdurup da kendi ihtiyacını kendin almıyorsun" cevabını verdiğini söyleyerek isyan etti.

"Sadece bir koli su istedim"

"Ben su istedim, benim evde çocuklarım var. (Yetkili): 'Su yardımı artık yapılmıyor, kendi başının çaresine bakabilirsin' diyor.

Param yok diyorum, 'Parmağında yüzük var, neden bozdurup da almıyorsun?' diyor.

"Önce adam etsinler, ondan sonra AFAD'da görevlendirsinler"

"Önce eğitsinler, adam etsinler ondan sonra AFAD'ın başına oturtsunlar. Cahil bir şekilde oraya oturtup bizi rencide ettirmeye ne hakları var? Ben su istiyorum. Başka bir şey istemiyorum. Erzakları da kendilerinin olsun ben sadece su istiyorum.

'Kanalizasyon karışmış suları içmeyin' diye uyardılar.

Şebeke suyuna 'Kanalizasyon karışmış suları içmeyin' diye uyarıldıklarını söyleyen depremzede vatandaş: "Nereden içsin bu vatandaş suyu? Size soruyorum: nereden içebilirim? diyerek isyan etti.

"Çadır bulamadım 15 gün süründüm"

Bulundukları bölgede çadır bulamadığını söyleyen depremzede, "Çadır bulamadım. 4 günlük bebek ile arabaların içinde 15 gün süründüm, en sonunda kendi imkanlarımla çadır buldum." dedi.

Depremzede vatandaşın serzenişlerini susturmak isteyen AFAD yetkilileri, vatandaşın isyanını videoya kaydeden ve kendisinin gazeteci olduğunu söyleyen vatandaşın kaydını yarıda kestirdi.

Editör: Bumin Kağan Muti