AKP iktidarının kabine üyeleri, seçim yarışında devlet imkânlarını kullanmaya devam ediyor.  Depremzedelere gönderilen Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın (AFAD) yardım kolileri Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı ve Osmaniye AKP Osmaniye Milletvekili adayı Derya Yanık’ın propaganda aracından çıktı.

AKP’nin Osmaniye’den milletvekili adayı gösterdiği Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ın propaganda aracında AFAD kolileri görüntülendi. CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşçıer, AFAD yardım kolilerinin Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ın seçim otobüsünden çıktığına ilişkin bir video yayınladı.

Taşçıer'in Twitter hesabından yayınladığı videoda Bakan Yanık’ın seçim otobüsünde bulunan yardım kolileri görünüyor. Taşçıer, paylaşımında ise Yanık’tan açıklama istedi.

Taşçıer’in paylaşımı şöyle: “Derya hanım açıklayabilecek misiniz?  Milletin vergileriyle, bağışlarıyla alınan malzemeleri şahsi adaylığınız için parti aracından dağıtmak da ne? AFAD kolilerinin seçim aracında ne işi var? Devlet’in uçakları, araçları, tüm imkanlarını seferber ettiniz daha yetmedi mi?”

Bakan Yanık'ın AFAD’ın kolilerini seçimi çalışmalarında bölgedeki vatandaşlara dağıttığı iddia edilirken, yardımların seçim malzemesi yapılması tepkilere neden oldu.

Editör: Yadigar Hanım