Taliban, 17 ay önce Afganistan'da yönetimi ele geçirdikten sonra ülkede kadınlara yönelik bir dizi kısıtlama getirdi. 

Ülke nüfusunun yarısı akut açlık, soğuk hava koşulları, elektrik kesintileri, giderek kötüleşen ekonomiyle mücadale etmeye çalışırken, kadınlara uygulanan eğitim ve sosyalleşme gibi özgürlüklerin kısıtlanması ise kadınları isyan ettiriyor.

Taliban yönetimi altındaki kadınlar ve kız çocuklarına aşırı sert politikalar uygulanırken, milyonlarca kadın ve kız çocuğu güvenli ve özgür bir yaşamdan mahrum bırakılıyor. Baskıları protesto eden kadınlar ise tehdit ediliyor, gözaltına alınarak tutuklanıyor ve işkenceye maruz bırakılıyor.

Taliban yönetiminden gördükleri işkenceyi BBC kameralarına anlatan bir Afgan kadının sözleri ise dünyanın gündemine bomba gibi düştü. Taliban'ın kendilerine hayvanlardan bile kötü davrandığını dile getiren Afgan kadın, "Hayvanlar en azından tek başına dışarı çıkabiliyor. Bizim evden dışarı adım atmaya bile hakkımız yok. Tanrının kadınları hiç yaratmamasını dilerdim” dedi.

Kadının röportajını Twitter hesabında paylaşarak olaya tepki gösteren bir kullanıcı ise "Sahi Peygamber efendimiz Cennet Annelerin ayakları altında demiş, peki kadınlara bunu yapanlar hangi dinin mensupları?" diye sordu.

Editör: Yadigar Hanım