Günlerdir ilan edilen Afrin operasyonu önceki gün başladı. Askerlerimize başarılar diliyorum,dualarımız   onlarladır.

Suriye'de merkezi otoritenin ortadan kalkmasından en çok PKK yararlandı.

İç savaşı fırsata çevirerek güneyimizden Akdeniz'e uzanan bir koridor oluşturmaya çalıştı. Türkiye önce işin vahametini   fark edemedi. Kobani olaylarında şimdi şikayet ettiği  PYD  unsurlarına yadım koridoru oluşturdu. Irak'tan gelen peşmergeleri doyurarak yardıma gönderdi. Ne büyük bir gaflet yaşandığını görmek için o günün gazetelerine bakmak kafi. Halbuki, IŞİD Kobani'de PYD unsurlarını süpürseydi, ABD  IŞİD'e karşı bizimle masaya oturmak zorunda kalacaktı. Kendi elimizle PYD'ye bir kahramanlık hikayesi hediye ettik. O hikaye ABD'nin PYD ile iş birliği yapmasının vesilesi oldu.

PYD, 29 Ocak 2014'ten beri, üç yılı aşkın bir süredir Afrin'de. Kurduğu Kanton yapılanması varlığını pekiştirmek için Arap ve Türkmen unsurlara karşı büyük bir etnik arındırma yaptı. Burada anayasal statüden,iki halklı toplum yapılanmasından bahsedenler kurdukları Kantonlarda bırakınız farklı etnik grupları, farklı düşünen  Kürtlere bile tahammül edemediler.

Türkiye kritik bir süreçten geçiyor. Her türlü uyuşmazlığın,iç ihtilafın tehir edilmesi gereken bir dönemdeyiz. Milli davalar ayrılık kabul etmez.  Savaşlar sadece cephelerde kazanılmaz. Asıl cephe vatan sathıdır.Vatan sathını bu mücadelenin  destek ve ruh zemini haline getirmeden  bu savaştan karlı çıkmak mümkün değildir. Daha iki  gün geçmeden boğazına PKK açmış bazı ağızlar çözüm sürecinden bahsetmeye başladılar. Orada bir savaş oluyor pusuda bekleyen PKK artıkları burada çözüm süreci  diyerek askerin maneviyatını kırmaya çalışıyor.

Şunu unutmamak lazım,Afin kararı bir kahramanlık değildir,askerin zaferi de kimseye fatura edilemez. Çözüm sürecinde yapılan yanlışlar Hendek terörüne neden oldu. İktidarın bu yanlış politikasını güvenlik güçleri 700 şehit vererek temizledi. Şimdi başka bir politik hatayı yine askerimiz kanı ile temizliyor. Güneyimizdeki PKK koridoru Esat'ın gitmesine odaklanan yanlış politikaların neticesidir. Şam hükümetine vurulan her darbe PKK'nın kar hanesine yazıldı. Esat bu kadar zayıflatılmasaydı,PKK/PYD ortaya çıkma cüret ve cesaretini gösteremezdi.

İlk 3-4 günün bilançosuna bakıldığında ordumuzun, adına ve tarihine layık bir çizgide yürüdüğü görülüyor. Bu millet bu ihaneti yok edecek güç ve kararlılığa sahiptir. PYD gerilla savaşı için eğitilmiş bir örgüt,cephe savaşı yapamaz. Cephe savaşının  en usta ordularından biri Türk ordusudur. Tarihi macerası bunun ispatı olan zaferler, şanlarla doludur.Şehitlerimizin geride vasiyet gibi bıraktıkları sözlere bakarsanız ne dediğimi anlarsınız. Ne diyor kahraman askerlerimiz; menzilimiz Kızılelma. Biz ne diyorduk:

Yiğitler kan döker, bayrak solmaya,
Anadolu başlar, vatan olmaya...
Kızılelma'ya hey... Kızılelma'ya!!!

En güzel marşını vurmadan mehter
Ya Allah...Bismillah... Allahuekber

Bu güzel şiiri bize armağan eden Niyazi Yıldırım Gençosmanoğlunu rahmetle anıyor,cephede bu şiirin destanını yazanlara zaferlerin n güzelini diliyorum. Dualarımız onlarladır.