Afyonkarahisar'ın Dazkırı ilçesinde heyelan  meydana geldi.Heyelan nedeniyle yüksek kesimden kopan toprak yığınlarının altında kalan iki araçta bulunan 4 kişiden biri öldü, bir kişi yaralanırken, araçlardaki 2 kişi ise olaydan yara almadan kurtuldu.

Afyonkarahisar'ın Dazkırı ilçesinde, bugün saat 16.30 sıralarında Sarıkavak Köyü mevkisinde meydana gelen heyelanda   AV 423 ve 20 H 9427 plakalı iki araçlarda bulunan toplam 4 kişi toprak yığınları altında kaldı. Bölgede devriye görevinde olan jandarma ekipleri ilk olarak 20 AV 423 plakalı araçtan 63 yaşındaki A.B.  ve 52 yaşındaki M.A.S.'yi  çıkardı. . İhbar üzerine bölgeye iş makineleri, jandarma, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Kurtarma çalışmaları sırasında Dazkırı Belediyesi iş makineleri, jandarma ekipleri ve çevredeki vatandaşlar, araçta sıkışan 2 kişiyi yoğun çaba harcayarak kurtardılar.

Çalışmalar sırasında etkisini sürdüren selin bölgeye ulaşmaması için vatandaşlar da suyun yönünü değiştirmek için mücadele verdi. Ekiplerin aracın tavanını açarak içerisinden çıkarttığı sürücü  64 yaşındaki N.E.'nin  hayatını kaybettiği anlaşıldı. Yaralı olarak kurtulan A:B ise hastaneye kaldırıldı.

af-3

Editör: Habererk Com