MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, CNN Türk’te yayınlanan ve Ekrem İmamoğlu’nun önde olduğu bir anketi içeren program nedeniyle Hakan Bayrakçı ve Ahmet Hakan’a eleştirilerde bulundu. Özdemir, programın Cumhur İttifakı’na zarar verme niyetiyle yapıldığını iddia ederek, “Algı oyunları başarısız olacak” ifadesini kullandı.

MHP’nin Medya ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olan Özdemir, yayında Bayrakçı’nın son araştırma sonuçlarını paylaştığını ve İmamoğlu’nun yarışta önde olduğunu belirttiğini aktardı. Yayında, iktidar yanlısı yazarlar Abdulkadir Selvi ve Melik Yiğitel’in İmamoğlu’nun oylarının düşmemesine ilişkin şaşkınlıklarını dile getirdikleri sorular sordukları belirtildi.

Dışişleri Bakanlığı’ndan Biden’ın açıklamalarına jet yanıt! Dışişleri Bakanlığı’ndan Biden’ın açıklamalarına jet yanıt!

Ahmet Hakan’ın sunuculuğunu yaptığı programda, Bayrakçı’nın açıklamalarını dinlerken, İYİ Parti ve DEM seçmeninin İmamoğlu’na yönelmesine dikkat çekti ve Yeniden Refah seçmeninin neden Kurum’a yönelmediğini sorguladı. Bu ifadelerin yer aldığı video, sosyal medyada hızla yayıldı.

MHP’den yapılan açıklamada, Özdemir sosyal medya üzerinden Bayrakçı ve Hakan’a tepkisini dile getirdi. Özdemir, Bayrakçı’nın geçmişteki karakteristik özelliklerini sergilemeye devam ettiğini ve Hakan’ın Cumhur İttifakı’na karşı çalıştığını iddia etti.

Özdemir’in açıklaması şu şekildeydi:

“CNN Türk’te Ahmet Hakan’ın sunduğu programda, Hakan Bayrakçı’nın bilinen karakteristik özelliklerini sergilemesi şaşırtıcı değil! Bu kişi, 1995 genel seçimleri öncesinde anket manipülasyonu yaparak karakterini ortaya koymuştu. Ahmet Hakan’ın böyle bir kişiyi ekranda tutması ve Cumhur İttifakı aleyhine çalışması da beklenen bir durum. Asıl mesele, bu kişilerin kim olduklarının bilinmesine rağmen, halk iradesini etkileme çabalarına izin verilmesidir. Ne olursa olsun, İstanbul kendi yolunu bulacak, halkın iradesi tüm algı oyunlarını boşa çıkaracak ve Fatih’in emaneti, layık ve yetkin ellere teslim edilecektir.”

Kaynak: Haber Merkezi