Özel'den Erdoğan'a Saraçhane meydanından mesaj: 'Ekrem İmamoğlu Cumhurbaşkanı olacak'

Özel'den Erdoğan'a Saraçhane meydanından mesaj: 'Ekrem İmamoğlu Cumhurbaşkanı olacak'
CHP lideri Özgür Özel, Saraçhane'deki mitingde Erdoğan'ı eleştirerek Ekrem İmamoğlu'nun Cumhurbaşkanı olacağını iddia etti ve 20 milyon imzayı aşan kampanyalarından bahsetti.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin Saraçhane'deki İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) binası önünde düzenlenen mitingde konuştu. Özel, iktidarı, 100 günde direnci kırmaya, umudu kaybettirmeye ve sindirmeye çalışmakla suçladı. 'Gel bak şuraya bir imza at' çağrısına yanıt olarak Saraçhane'deki kalabalığa işaret eden Özel, geçmişte Erdoğan'ın da benzer suçlamalarla karşılaştığını, ancak tutuklanmadığını ve cezasını bile davulla zurnayla karşıladığını hatırlattı.

Özel, konuşmasında Ekrem İmamoğlu'nun belediye başkanlığının geçici olarak yerine vekilin getirilmesine rağmen, resminin ve isminin belediyeden kaldırılmasına tepki gösterdi. Erdoğan'ı İmamoğlu'nun resminden korkmakla suçlayan Özel, 'Korkunun ecele faydası yok, onun bir vesikalık resmine yenileceksin. Sen gideceksin, Ekrem İmamoğlu Cumhurbaşkanı olacak' şeklinde konuştu. Ayrıca, iktidarın 'Terörsüz Türkiye' söylemini eleştiren Özel, gerçek anlamda terörsüz, çetesiz, mafyasız bir hukuk devleti istediklerini vurguladı.

Özel, adalet ve hukuk talebini dile getirerek, iktidarın Silivri cezaevinin iç avlularını güçlendirmek yerine, iç cepheyi güçlendirmesi gerektiğini belirtti. 20 milyonu aşan imza kampanyasından bahseden Özel, hedeflerinin Erdoğan'ın aldığı oydan daha fazla imza toplayarak, ona dünyanın gözü önünde büyük bir güvensizlik oyu vermek olduğunu söyledi.

235089-2.jpg

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.