Habererk / Haber Merkezi

Ziyarette Kılıçdaroğlu'na İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu eşlik etmişti.

Konuyla ilgili CNN Türk Masası programında açıklamalarda bulunan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Basın Danışmanı Metin Özkan, "15 Temmuz'a tiyatro diyenlerin, HDP, İYİ Parti, Saadet Partisi ile Anayasa çalışanların, Biden'dan demokrasi dilenenlerini, namus sözü verdiği işleri kapıya koyanların, kadın hakları deyip parti içi tacizlere sessiz kalanların, orduya satılmış diyenlerini, iradesi Kandil olan terör sözcüsü Selahattin Demirtaş'ın göğsüne şeref madalyası takanların, belediyelere özerklik sözü verenlerin, Yunan gazetesine Türkiye'yi şikayet edip manşet olanların, Demirtaş'ı pazar kahvaltısına çağıranların, ben rahmetli Başbuğ Alparslan Türkeş'e saygım, sevgim, hürmetim sonsuzdur, onun için Türkeş soyismine saygımdan dolayı Seval Hanım'a bir şey demiyorum ama genel bir değerlendirme yapıyorum. Demirtaş'ı çay içmeye çağıranların vicdanına bırakıyorum" şeklindeki tepki çeken ifadeleri kullanmıştı.

Özkan'ın bu tepki çeken sözlerine Başbuğ Türkeş'in oğlu Kutalmış Türkeş'ten çok sert cevap geldi.

Türkeş cevabında şu ifadeleri kullandı:

"Metin Özkan isimli ömründe Türkeş’le hiçbir şey paylaşmamış adama sorar mısınız Seval Türkeş 5 yıl boyunca her gün hapishane kapılarında Alparslan Türkeş’i beklerken Devlet Bahçeli ve Metin Özkan neredeymiş?! Bahçeli Türkeş’in tutukluluk yıllarında Türkeş ile kaç kez görüşmüş!"

HABERERK HABER ANALİZ!

Türk Milliyetçisi Ülkücülerin ne zaman birleşmesi söz konusu olduğunda bir provokasyon el ortaya çıkıyor Ülkücülerin arasında nifak sokmaya çalışıyor.

Bu ziyaret de bunlardan biri olarak değerlendiriliyor. Değerlendirilmesi çok anlamlı ve manidar.

Bilindiği üzere İYİ Parti'nin Ülkücülerin omuzlarında kurulduktan sonra Ülkücülerin kenara bırakılması çoğunluğunun Akşener'i terk etmesi sonucu boşlukta olan Ülkücülerin MHP'ye yönelmesi söz konusu iken Seval Türkeş'in bir geçmiş olsun telefonuna binayen Kılıçdaroğlu nezaket ziyareti yapmasını bir siyasi şova dönüştüren Millet İttifakı özellikle Ülkücülerin kırmızı çizgilerini aşan Ülkücüleri provokede eden bir ziyarete dönüşen ve bu işi fırsat bilip sosyal medya trolleri tarafından Türkeş ailesine küfür edilerek tekrar Ülkücüler arasında bölünerek yarıklara vesile olan bir ziyaret olma şekline dönüşmesi çok anlamlı ve manidar şeklinde yorumlandı.

Diğer yandan Türkeş ailesiyle ilgili Ülkücüler ve Türk Milliyetçilerini tarihinde ve hatırasında hafızalarında yeri olmayan Metin Özkan'ın laf etmesi Özkan'a yönelik haklı tepkilerin gelmesine neden oldu.

Editör: TE Bilişim