Ak Parti Şırnak Milletvekili Rizgin Birlik'in yeğeni iktidara isyan etti. Kendine Muhabir isimli YouTube kanalının sokak röportajına konuşan genç, Türkiye'deki ekonomik şartların Almanya'ya göre yaşanamayacak düzeyde olduğunu vurguladı.

Almanya'da yaşadığını ifade eden genç, Türkiye'de asgari ücret ile yaşanamayacağına dikkaat çekerek, "Bu milletin aldığı asgari ücret Almanya'da iki saatte alınıyor. Ben 10 senedir Almanya'da yaşıyorum. Telefonumu 5 günlük çalışmayla aldım. İlk üç sene kendime nargile kafe ve market açtım. Altımdaki araba Türkiye'de yok. Almanya bizi niye kıskansın. Euro olmuş 18 TL" diyerek, elindeki 1 euro'yu da alanda bulunan bir vatandaşa sadaka diye verdi.

Milletvekili dayısı Rizgin Birlik'i de AK Parti'nin kötü yönetimi nedeniyle desteklemediğini belirten genç, "Burada yaşanmaz, kaldırın o adamı o koltuktan Türkiye eski haline dönecek. Benim dayım AK Parti'nin Milletvekili Rizgin Birlik. Ama ben ona destek vermiyorum, arkasında değilim. AK Parti yüzünden, Tayyip yüzünden bu millet bu hale gelmemiş mi? Dün 18 TL olan kola şimdi 20'ye uçmuş. Hergün zam, millet açlıktan ölmüş. Arkadaşım millet ayağa kalksın diyor. Bazı halklar zengin. Onların umrunda bile değil. Zenginler, ceplerinde paraları var. Almanya'da asgari ücret 2700 Euro. O parayı buraya getir 52 milyar" ifadelerini kullandı.

Almanya'da yaşadığını kaydeden bir başka vatandaş da, "İçtiğimiz su bile burada Almanya'dan daha pahalı. Ekmek hariç Türkiye'de aklına gelen herşey Almanya'dan daha pahalı. Almanya'da 100 lira verip, bir koyunu kestirip, paketlettirip evine götürüyorsun. Burada bir kilo et bile alamıyorsun" diyerek isyanını dile getirdi.

Röportajı izleyen diğer vatandaşlar da Rizgin Birlik'in yeğenine alkışlarla destek verdi.

Editör: Yadigar Hanım