31 Mart yerel seçimlerinin ardından yapılan bir araştırmada, AK Parti'nin oy kaybetmesinin ana nedenlerini belirlemeye yönelik önemli bulgular ortaya çıktı. Asal Araştırma tarafından 20-21 Nisan tarihleri arasında 2 bin kişiyle gerçekleştirilen ankete göre, AK Parti'nin yerel seçimlerde oy kaybetmesinde en önemli faktörler şunlar oldu:

  1. Hayat Pahalılığı: Ankete katılanların %51.9'u, AK Parti'nin oy kaybetmesini hayat pahalılığına bağladı. Ekonomik sıkıntılar ve artan fiyatlar, seçmenlerin tercihlerini etkileyen en belirgin faktör olarak öne çıktı.

  2. Emekliler: Emeklilerin yaşadığı ekonomik zorluklar, AK Parti'nin %13.4'lük bir kesimi tarafından oy kaybının bir nedeni olarak görüldü.

  3. Yaşlı Adaylar: Yaşlı adayların tercih edilmesi, seçmenlerin AK Parti'ye olan desteğini etkileyen bir faktör olarak öne çıktı. Ankete katılanların %12.5'i, bu durumu oy kaybının bir sebebi olarak gördü.

  4. Mülteci Meselesi: Ankete katılanların %4'ü, mülteci meselesinin AK Parti'nin oy kaybetmesinde etkili olduğunu düşündü. Bu konudaki politikaların, bazı seçmenlerin partiden uzaklaşmasına neden olduğu belirtiliyor.

    FETÖ’nün yeğenine hapis cezası! FETÖ’nün yeğenine hapis cezası!

Bu bulgular, AK Parti'nin yerel seçimlerdeki oy kaybının temel nedenlerini açıklamada önemli bir rol oynuyor. Ekonomik zorluklar ve yaşanan sosyal konular, seçmenlerin tercihlerini etkileyen belirgin faktörler olarak görünüyor.

AK Parti’nin yerel seçimlerde oy kaybetmesinin en önemli sebepleri:


▪️Ekonomi/Enflasyon/Hayat Pahalılığı:%51.9
▪️Emekliler:%13.4
▪️Yanlış adaylar:%12.5
▪️Mülteciler sorunu:%4.0
▪️AK Parti yönetiminin halktan kopması:%3.8
▪️Sokak hayvanları:%2.0
▪️CHP’nin daha iyi çalışması:%1.5
▪️Adaletsizlik:%1.4
▪️Fenerbahçe ile ilgili söylemler:%1.2
▪️İsrail ile ticaret:%0.7
▪️Kürt sorunu:%0.6
▪️Diğer:%3.1
▪️Fikrim yok/Cevap yok:%3.9

Asal-1

Editör: Habererk Com