Akasya Durağı” dizisindeAli Kemal” karakterini canlandıran Ateş Fatih Uçan, yakın zamanda çektiği bir video ile Diyanet’i harekete geçirdi. Uçan, videoda Türkiye Diyanet Vakfı adına çektiği bir film için rüşvet vermek zorunda kaldığını iddia etti. Bu video, Diyanet İşleri Başkanı dahil olmak üzere birçok üst düzey yetkiliye ulaştı. Rüşvetle suçlanan kişi ise Halktv’ye yaptığı açıklamada bunun “tamamen iftira” olduğunu söyledi.

Tartışma Konusu Oldu

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı’nda tartışmalara yol açan ve müfettiş atanmasına sebep olan bu video yaklaşık iki ay önce kaydedildi. 6 dakika 21 saniye süren videoyu çeken kişi, Ateş Fatih Uçan’dı. Uçan, 2018’de Türkiye Diyanet Vakfı ile tanıştığını ve kurum için gönüllü olarak bazı projelerde yer aldığını belirtti. 2019’da çektiği ve “Ramazan” adını verdiği iki dakikalık tanıtım filminin ihaleyle kendisine verildiğini anlattı.

“Parayı Tuvalet Camına Koydum”

42 ilde narkotik operasyonu: 321 gözaltı 42 ilde narkotik operasyonu: 321 gözaltı

Uçan, bahsi geçen filmin kendisine verilmesini sağlayan Türkiye Diyanet Vakfı yöneticisi Y. D. tarafından rüşvet talep edildiğini iddia etti. Uçan, Y. D.'nin istediği 7 bin lirayı banka yoluyla ya da zarf içinde değil, Beykoz Kabacık’taki bir restoranda düzenlenen Türkiye Diyanet Vakfı toplantısında tuvalet camının arkasına koyması gerektiğini söyledi. Y. D. bu parayı aldı.

Erbaş da İzledi

Uçan, videonun sonunda belirttiği üzere, videoyu Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş da dahil olmak üzere kurumun birçok üst düzey yöneticisine gönderdi. Videonun yönetimle paylaşılmasının ardından Teftiş Kurulu tarafından müfettiş görevlendirildi.

Restoran Sahibi: Zarfı Ben Aldım Y. D.'nin olayın tanığı olarak gösterdiği restoran sahibi Zafer Kütük, “Ateş Fatih Uçan parayı lavabodaki aynanın arkasına koymuştu. Ben aldım ve üzerine para ekleyerek Ankara’da bulunan aileye kendim teslim ettim” dedi. Kütük, Uçan ve Y. D.'yi tanıdığını ve aralarında bir husumet olabileceğini ima etti.

Kaynak: Haber Merkezi