Sevgili Okuyucularım, bu atasözü sizlere neleri hatırlatıyor. Akılsız dostlarımız bazen elinde olmadan yaptığı akılsızca hareketlerle bizlere zarar verebilir. Ama akıllı düşman ise bize ne şekilde hareket edeceğimize adeta ayna tutar.

Buradan hareketle, İktidar son dönemde çok büyük yanlışlar içinde her şeyi Arap saçına döndürmüş durumda. Verdiği sözleri yerine getirememe, 6 aylık aralıklarla insanımıza ümit aşılamaya sabredin demelerine alıştık artık. KKM olayı ayrı bir facia. Doların hızını durduracağız diye parası olan mutlu azınlığı memnun etmek üzere “Kur Korumalı Mevduat” projesini ortaya attılar. Vatandaştan toplanan vergilerle parası olanlara daha fazla kazansınlar diye KKM’yi çıkardılar ve büyük çapta para transferi yaptılar. Hani zenginden alıpta fakirlere dağıtan İngiliz halk hikayelerinde adı geçen Robin Hood varya. İktidar da tam tersten Robin Hood görevi görmeye başladı. Bizim iktidar zenginden fakire değil de tersine fakirden alıp zengine para transferi yapıyor.

Türkiye’de iyi ki de muhalefet var. Bazı olumlu işler oluyorsa da bunlar muhalefetin atakları sonucu olmaktadır. Şöyleki; Seçim yaklaştıkça iktidar panik halinde ne yapacağını şaşırmış bulunuyor. Muhalefet Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ortaya atıyor iktidar alelacele o konuyu kendisine mal etmek üzere atağa geçiyor.

Kılıçdaroğlu konuyu gündeme getirmese idi; O, KYK faizleri sıfırlanır mıydı? Hayır. Emekliye ikramiye verilir miydi? Hayır. Taşeron konusu çözülür müydü? Hayır. 3600 ekgösterge verilir miydi? Hayır. Asgari ücret artar mıydı? Hayır. Önümüzde EYT konusu var. Bak göreceksiniz. Kılıçdaroğlu bu konuyu da gündeme alırsa İktidar alelacele yıllardır sürüncemede bıraktığı bu konuyu da çözecektir.

 Kılıçdaroğlu’na herkesin teşekkür etmesi lazım. Yiğidi öldür hakkını ver derler.  Kılıçdaroğlu son dönemde iyi işler yapıyor. Buda hem iktidarı kamçılıyor, hem de vatandaşa yıllardır elde edemediği kazançlar ve hakların verilmesine vesile oluyor.

İktidar her defasında muhalefeti düşman gözüyle görüyorya. Yukarıdaki atasözünde olduğu gibi muhalefet akıllı ataklarla iktidara adeta bir canlılık ve hareketlilik getirdi. Bu da yıllardır sürüncemede bırakılan konuların çözülmesine sebep oluyor. İktidarın bu anlamda muhalefete teşekkür etmesi lazım.  O nedenle “Akılsız dostum olacağını akıllı düşmanım olsun” daha iyi diyoruz.

 

NE MUTLU TÜRKÜM VE MÜSLÜMANIM DİYENE, VE DİYEBİLENE