AKP MHP ve İYİ Parti işbirliği yaptı AKP MHP ve İYİ Parti işbirliği yaptı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AKP’nin Ankara ve diğer şehirlerdeki belediye başkan adaylarını pazar günü açıklayacağını belirtti.

Bu sırada, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, Erdoğan’a ‘pazartesi’ diye fısıldadı, ancak Erdoğan ‘Hayır, pazar gününe aldık’ yanıtını verdi.

Kurum’un şaşkınlığı kameralara yansıdı. Erdoğan, Ankara’da Mansur Yavaş’a rakip olacak adayı pazar günü duyuracaklarını ifade etti.

Erdoğan şöyle konuştu: “Geçen pazar, İstanbul odaklı bazı büyükşehir ve il açıklamalarını gerçekleştirdik. Bu hafta sonu da, pazar günü, Ankara odaklı olarak büyükşehir ve diğer illerin adaylarını duyuracağız. Şu an arkadaşlarımız ön hazırlıkları yapıyorlar ve pazar gününe yetiştirmek için çabalıyoruz. İnşallah pazar günü, büyük olasılıkla ATO Kongre Salonu’nda toplantımızı yaparak büyükşehir ve diğer illerin adaylarını açıklayacağız.”

Gazetecilerin huzurunda yaşanan bu beklenmedik diyalog, Erdoğan’ın Ankara ve diğer şehirlerdeki adayları pazar günü açıklayacağını söylediği esnada gerçekleşti. AKP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, Erdoğan’a ‘Pazartesi günü’ diye fısıldadığında, Erdoğan’ın ‘Hayır, pazar gününe aldık’ cevabı geldi.

Kurum’un habersiz olduğu ve şaşırdığı anlar kameralar tarafından kaydedildi. Daha önce AKP, adayların 15 Ocak Pazartesi günü açıklanacağını duyurmuştu.

Kaynak: Haber merkezi