Daha önce Marmara Üniversitesi’nin kullandığı ve 2015 yılından beri de Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nin rektörlük binası olarak kullanılan binanın restorasyonunu AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın arkadaşı Hasan Gürsoy’un yaptığı ortaya çıktı.

BirGün'den İsmail Arı'nın haberine göre, 1903 yılında inşa edilen tarihi yapının ilk restorasyon çalışmaları “Birinci etap restorasyon çalışması” adı altında 2016 – 2019 yılları arasında Erdoğan’ın yakın Arkadaşı Hasan Gürsoy’un sahibi olduğu Gürsoy Restorasyon Şirketi’ne yaptırılmıştı. Ardından tarihi yapının restorasyonunun ikinci etabı başladı. “Mekteb-i Tıbbiyey-i Şahane Binasının 2’nci Etap Restosaryonu” işi de 1 Ocak 2021’de 143 milyon 494 bin TL bedelle TOKİ ile Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün iştiraki olan Vakıf İnşaat Restorasyon Şirketi’ne verildi.

VERİLEN PARANIN MİKTARI BİLİNMİYOR

Vakıf İnşaat Restorasyon Şirketi’nin de restorasyon işini yine Hasan Gürsoy’un Güryapı Restorasyon Şirketi’ne verdiği açığa çıktı. Tarihi yapının kapısındaki tabelada Güryapı Restorasyon Şirketi’nin “alt yüklenici” olarak restorasyon çalışmalarını yürüttüğü belirtiliyor. Şirkete kamunun kasasından ne kadar ödendiği ise açıklanmadı.
 

Editör: Gökçe Sevim