İz Gazete’de yer alan habere göre, Bergama İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Kiraz’ın görevden alınması sonrası boşalan koltuk üzerine AKP ve MHP arasında çıkan anlaşmazlık, tarım alanlarının satış kararını iptal ettirdi.

Bergama’nın AKP’li Belediye Başkanı Hakan Koştu’nun Mart ayında gündeme getirdiği toplam 831 bin 938 metrekare büyüklüğünde olan 19 adet tarla vasıflı köy mallarının satış kararı, bugün yapılan meclis toplantısına MHP’li meclis üyeleri katılmayınca iptal edildi.

Bergama İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Kiraz'ın görevden alınması sonrası boşalan koltuk, Cumhur İttifakı'nda çatlak oluşturdu. MHP konu 'kırmızı çizgimizdir' dese de AKP geri adım atmadı. Dün yapılması gereken meclis toplantısı ise MHP'nin boykotu nedeniyle yapılamadı.

Bugün gerçekleştirilen Ağustos ayı meclis toplantısına MHP’li üyeler yine katılmayınca, Mart meclisinde alınan köy mallarının satışı ile ilgili kararın iptali, AKP’lilerin tüm itirazına rağmen; İYİ Parti Meclis Üyesi Av.Olgu Altuğ’un önergesi ve CHP’li meclis üyelerinin desteğiyle iptal edildi.

Av.Olgu Altuğ meclis toplantısı sonrası yaptığı açıklamada; “Bugün Bergamalılar için tarihi bir gün yaşandı. Mart ayında tüm itirazlarımıza rağmen, köylülerimizin atadan kalma verimli tarım arazilerinin satış kararı, CHP’li meclis üyesi arkadaşlarımızın desteği ile iptal edildi. Bergama köylüsünün ata mirası şimdilik yine köylümüzde kaldı” dedi.

KÖYLÜNÜN EMANETİNİ KORUDUK

Altuğ ayrıca; “Bu araziler Bakırçay Ovası’nın en verimli ve satışa çıkarılamayacak kadar büyük alanlarıydı. Defalarca anlatmaya çalıştık. Köylülerimiz itirazlarını dile getirdi ama dinletemedik. Burası sizin malınız değil dedik. Bu olay siyaset değil, bizlere Büyükşehir Yasası ile verilen emanet yerler dedik. O zaman anlatamamıştık. Bugün köylünün emanetini koruduk. Destek veren tüm üyelere teşekkür ederim” dedi.

"ATA TOPRAKLARIMIZIN SATILMASINA ASLA İZİN VERMEYECEĞİZ"

CHP'li Meclis Üyesi Ali Bor ise; "CHP Grubu olarak köy tüzel kişiliklerinden geçen ve köylülerimizin ata toprağı olan bu arazilerin satışına hiçbir zaman razı olmadık ve razı olmadığımızı belirttik. Oy çokluğu ile karar alınan meclis toplantısında birçok defa söz alarak bu karara razı gelmeyeceğimizi belirtmiştik. Hatta bir sonraki meclis toplantısında kararın iptali için önerge vermiştik. Bu önerge Millet İttifakının tüm itirazlarına rağmen AKP ve MHP'li üyelerin oy çokluğu ile kabul edilmişti. Bugünkü meclis toplantısında verilmiş olan ve bizlerin görüşlerini birebir yansıtan önerge oy çokluğuyla kabul edilmiştir. Bu sayede satış kararı iptal edilmiştir. Millet İttifakı olarak görüşümüz aynıdır ve değişmemiştir. Köylülerimizin ata topraklarının satılmasına asla izin vermeyeceğiz" dedi.

Bugün yapılan Ağustos ayı meclis kararı ile Aşağıkırıklar'da 2 adet toplam 56.738 metrekare, Ayaskent'te 1 adet 103.133 metrekare, Ertuğrul Mahallesi'nde 1 adet 23699 metrekare, Çitköy'de 1 adet 85.874 metrekare, Dağıstan'da 3 adet 98.849 metrekare, Ferizler'de 3 adet 56.586 metrekare, Kadıköy'de 7 adet 328.794 metrekare ve Kurtuluş Mahallesi'nde 1 adet 78.265 metrekare tarla vasıflı taşınmazın satışı iptal edildi.

NE OLMUŞTU?

İddiaya göre MHP kanadı İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Kiraz'dan boşalan koltuğa Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Murat Yıldırım’ın atanmasını istedi. Ancak Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, AKP İzmir Milletvekili Necip Nasır'ın isteği üzerine kendisi gibi Bitlis kökenli Özcan Demir'in adında ısrar etti. MHP ise bu isme itiraz ederek, konunun kırmızı çizgileri olduğunu belirtti. Ancak AKP’nin Öğretmenevi Müdürü Özcan Demir adında ısrar etmesi ittifak arasında çatlak yarattı. MHP’li meclis üyeleri de dün yapılması gereken Ağustos ayı olağan meclis toplantısına katılmadı. MHP Grubu bugün yapılan meclis toplantısına da gelmedi.

Editör: TE Bilişim