Bahçeli'yi eleştiren Ümit Özdağ'a MHP hakaret yağdırdı Bahçeli'yi eleştiren Ümit Özdağ'a MHP hakaret yağdırdı

Bilecik Belediye Meclisi’nde gerçekleşen seçimde, İYİ Parti adayı Mustafa Sadık Kaya, üç partinin desteğiyle yeni belediye başkanı olarak seçildi. Bilecik’te yapılan belediye başkanlığı seçimlerinde, İYİ Parti’nin desteğini alamayan CHP, belediyeyi kaybetti. İYİ Parti’den istifa ederek bağımsız aday olan Mustafa Sadık Kaya, Bilecik Belediyesi’nin yeni başkanı oldu.

Geçtiğimiz yıl rüşvet operasyonu sonrası görevden alınan ve CHP’den ihraç edilen Semih Şahin’in istifası üzerine, Melek Mızrak Subaşı vekalet etmiş, ardından Mustafa Sadık Kaya belediye başkanlığına geçmişti. Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde yapılan seçimde, CHP’den Melek Mızrak Subaşı, AKP ve MHP’den Hasan Cinit aday gösterildi. Bağımsız aday Mustafa Sadık Kaya, ilk turda 4 oy alarak geride kaldı.

İkinci turda sayılar değişmeyince, üçüncü tura geçildi ve AKP ile MHP adayları çekildi. Son turda Mustafa Sadık Kaya 14 oy alarak Melek Mızrak Subaşı’nı geçti ve başkan seçildi. Yeni Başkan Kaya, seçim sonrası yaptığı açıklamada, Bilecik için gerekli olan her şeye para harcanacağını belirtti ve kasada para bulunduğunu, borçlanma taleplerine rağmen hizmet bütçesinin olduğunu ifade etti.

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır ve diğer parti üyeleriyle Melek Mızrak Subaşı, seçim sonrası bir açıklama yaparak, 75 gün sürecek bir koltuk kavgasının yaşandığını, ancak önemli olanın koltuk olmadığını, halkın oylarıyla 31 Mart seçimlerinde zafer kazanacaklarına inandıklarını dile getirdi.

Kaynak: Haber merkezi