Seçimlerin ardından Meclis'te Cumhur İttifakı ile çoğunluğu sağlayan AKP, yaklaşan yerel seçimler öncesi güç artırmayı hedefliyor. AKP'nin bu nedenle daha önce partiden ayrılan ve yeni parti kuran isimleri geri kazanmak için  atağa geçtiği iddia edildi.

Gazete Pencere yazarı Nuray Babacan'ın kulis bilgisine göre, AKP vekil transferi için 3 partiden bazı isimlerle temasa geçti. İddiaya göre, CHP'nin açtığı kontenjanla Meclis'e giren partilerden milletvekili transfer etmek isteyen AKP, CHP listelerinden seçildikten sonra kendi partilerine geçen Saadet Partisi, DEVA ve Gelecek Partisi'nden bazı milletvekilleriyle görüşüyor.

Erdoğan'ın, kritik oylamalarda kendilerinden farklı düşünmeyen küskün eski arkadaşları ile yeniden bir araya gelebileceği öne sürüldü.

Babacan, yazısında şunları söyledi:

"Parti içerisinde bir süredir, AKP’ye geçme potansiyelinde olan isimlerden söz ediliyor. Bu üç partiden bazı milletvekillerinin eski arkadaşları olduğu, hatta diyaloglarının sürdüğü, bazılarının AKP’ye geçmesinin hiç sürpriz olmayacağı konuşuluyor. Hatta il il isim çıkaranlar bile var. Bu sohbetlerde kabul edilen bir gerçek, üç partinin grup kurması durumunda, vekil transfer etmenin zor alacağı."

Editör: Yadigar Hanım