Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP), sokak hayvanlarıyla ilgili yeni bir düzenleme için harekete geçiyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı doğrultusunda, sokak köpeklerinin "hayati tehlike" oluşturduğu gerekçesiyle başıboş sokak köpeklerinin "uyutulması"nı öngören bir yasa tasarısı hazırlığına başladı.

Tasarının detaylarına göre, öncelikle başıboş hayvanlar sahiplendirilmeye çalışılacak. Ancak 30 gün boyunca sahiplenilmeyen köpekler, iğne ile ilaç verilerek uyutulacak. Uyutulan köpeklerin yerine alınacak yeni hayvanlar için de aynı süreçler işletilecek.

Satış yerinden kaçan kurbanlık boğa ortalığı birbirine kattı Satış yerinden kaçan kurbanlık boğa ortalığı birbirine kattı

Sokak köpeklerinin "hayati tehlike" oluşturduğuna dair gerekçelerle yapılan bu düzenleme, toplumda geniş bir tepki ve karşı çıkışla karşılanıyor. Özellikle sokak hayvanlarının yaşam haklarının korunması gerektiğini savunan kesimler, bu tür bir yasa tasarısının hayvan haklarına aykırı olduğunu vurguluyor.

Sokak hayvanlarının yaşam haklarının korunması ve onların insancıl bir şekilde bakım altına alınması için alternatif çözümlerin desteklenmesi gerektiği konusunda kamuoyu nezdinde geniş bir farkındalık oluşuyor. Sosyal medyada ve çeşitli platformlarda, bu konuda duyarlılık ve bilinçlendirme kampanyaları yoğun bir şekilde sürdürülüyor.

Konuyla ilgili olarak, AKP'nin sokak hayvanlarının "uyutulması"nı öngören yasa tasarısı ve toplumun genel tepkisi yakından takip edilmekte. Sokak hayvanlarının haklarının korunması ve onların yaşamının riske atılmaması için toplumsal farkındalığın artması ve bu konuda etkili adımların atılması umuluyor.

Editör: Habererk Com