AKP ve MHP arasında yerel seçimlerde işbirliği yapılacak illerin listesi kulislerde konuşuluyor. Bölgemizdeki Karabük, Bartın, Zonguldak, Kastamonu, Çankırı, Bolu ve Düzce illerinde Cumhur ittifakı adayları belli olacak mı yoksa her iki parti kendi adaylarıyla mı yarışacak merak ediliyor.

AKP ve MHP arasındaki ittifak görüşmeleri 13. toplantıda sona erdi. 31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçimler için 30 büyükşehir ve 29 ilde ortak aday gösterileceği açıklandı. MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, Mersin ve Manisa’da MHP’nin, diğer 28 büyükşehirde ise AKP'nin adaylarının destekleneceğini duyurdu.

Büyükşehir olmayan 51 ilin 22’sinde ise her iki parti kendi adaylarıyla seçime girecek. Kalan 29 ilde ise ittifak yapılacak. Peki, hangi illerde ittifak yapılacak? Ortak adaylar ne zaman açıklanacak? Bu soruların cevabı için AKP’nin 27 Aralık’ta yapacağı grup toplantısı bekleniyor.

Henüz resmi bir açıklama olmasa da siyasi kulislerde ittifak yapılmadan ayrı ayrı seçime girilecek illerin isimleri dillendiriliyor.

Karabük Derin Haber’in Ankara kulislerinden edindiği bilgilere göre, ittifak olmayacak 19 il şunlar:

1- Afyon   2- Çankırı   3- Çorum   4- Elazığ   5- Erzincan   6- Gümüşhane   7- Isparta   8- Kastamonu   9- Kütahya                    10- Nevşehir   11- Niğde   12- Tokat   13- Uşak   14- Yozgat   15- Zonguldak   16- Aksaray   17- Karaman   18- Kilis                 19- Düzce

Müsavat Dervişoğlu'na İzmir şoku Müsavat Dervişoğlu'na İzmir şoku

MHP Genel Başkan Yardımcısı Fethi Yıldız, ittifak olmayacak il sayısının 22 olduğunu söylerken, kalan üç ilin hangileri olduğu ve Karabük’ün bu iller arasında olup olmadığı henüz netleşmedi.

Kaynak: Karabükderinhaber