AKP ve MHP, seçim sonuçları üzerine karşılıklı itirazlarını sürdürüyor. MHP’nin bir adayı, AKP’nin usulsüz seçmen taşıdığını iddia ederek suç duyurusunda bulundu. 2002’den beri en düşük oy oranını alan AKP, 31 Mart yerel seçimlerinde %35,48 oy aldı. MHP ise son seçimde yaklaşık %4’lük bir düşüş yaşadı. Cumhur İttifakı’nın oy kaybının, Yeniden Refah Partisi’nin yükselen oy oranları ve izlenen ittifak stratejisiyle bağlantılı olduğu düşünülüyor.

İttifak partileri, bazı bölgelerde ortak aday gösterirken, diğerlerinde kendi adaylarıyla yarıştı. Bu durum, bazı bölgelerde ittifakın seçimi kaybetmesine yol açtı. Seçim sonuçlarına itiraz eden Cumhur İttifakı, kaybettikleri belediyelerde Yüksek Seçim Kurulu’na başvurdu. AKP ve MHP, kendi adaylarıyla girdikleri yerlerde de birbirlerine karşı itirazlarda bulundu.

AKP, Gümüşhane’de geçersiz oylar nedeniyle itiraz etti ve 80 sandık için yeniden sayım yapılmasına karar verildi. MHP adayı Vedat Soner Başer, 6 bin 690 oy alarak kazandı, AKP adayı Ercan Çimen ise 6 bin 141 oy aldı.

AKP’nin tüm oyların yeniden sayılması talebi reddedildi, sadece geçersiz oylar sayıldı. MHP adayı Mustafa Koca, 21 oy farkla Emet Belediye Başkanı oldu.

Hamas'tan Bahçeli'ye teşekkür Hamas'tan Bahçeli'ye teşekkür

MHP adayı Yücel Doğan, 1318 oy alarak kazandı. AKP adayı Fethiye Atlı ise 1036 oy aldı. AKP İlçe Başkanı, MHP adayının adaylığına itiraz etti.

AKP adayı Remzi Torun, 13 oy farkla kazandı. MHP’nin itirazları reddedildi ve sonuçlar üzerine arbede yaşandı.

MHP adayı, AKP’nin seçmen taşıdığını iddia ederek suç duyurusunda bulundu.

Kaynak: Haber Merkezi