AKP’nin İstanbul’daki son seçim araştırmalarına göre, Üsküdar, Sancaktepe, Çekmeköy ve Beyoğlu ilçelerinde seçim sonuçlarının oldukça yakın olabileceği öngörülüyor. Özellikle Üsküdar’ın demografik yapısındaki değişiklikler, “Kadıköy’leşme” olarak nitelendiriliyor. Türkiye gazetesine göre, DEM Parti ve Yeniden Refah Partisi’nin alacağı oylar, İstanbul seçimlerini belirleyici bir etkiye sahip olacak. Anket sonuçlarına göre, DEM Parti’nin %4’ten fazla oy alması durumunda Ekrem İmamoğlu’nun, YRP’nin ise %3,5-4 arası oy alması durumunda Murat Kurum’un kazanma şansının azalacağı belirtiliyor. İki aday arasındaki oy farkının çok küçük olduğu ifade ediliyor.

Müsavat Dervişoğlu'na İzmir şoku Müsavat Dervişoğlu'na İzmir şoku

İstanbul’un dört ilçesinde seçim sonuçlarının değişebileceği ve Küçükçekmece’nin AKP adayı Aziz Yeniay ile CHP’den geri alınabileceği öngörülüyor. Ancak, Üsküdar, Sancaktepe, Çekmeköy ve Beyoğlu’nda YRP’nin oyları bölebileceği ve Üsküdar’daki seçmen yapısının değişmesinin etkili olabileceği düşünülüyor.

Üsküdar’ın değişimi, yeni inşa edilen lüks konut projelerine bağlanıyor. 2019 yerel seçimlerinde AKP’nin adayı ile CHP arasında AKP lehine 3 puanlık bir fark bulunurken, son Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bu farkın Kılıçdaroğlu lehine dönüştüğü ve 4 puandan fazla olduğu belirtiliyor. Son milletvekili seçimlerinde ise AKP’nin CHP’ye karşı 3-3,5 puanlık bir üstünlüğü olduğu, ancak 2018 seçimlerinde bu farkın 12 puanın üzerinde olduğu ve Üsküdar’daki seçmen yapısının hızla değiştiği ve CHP’nin seçmen tabanının büyüdüğü ifade ediliyor.

Kaynak: Haber Merkezi