14 Mayıs'ta yapılan Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili seçimleri öncesi adaylar esnaf ve vatandaşları ziyaret ederek, vaatlerde bulunuyor. AKP Konya Milletvekili Adayı Mehmet Baykan ise vatandaştan ilginç bir talepte  bulundu.

Milletvekili adaylığı öncesinde Gençlik Spor Genel Müdürü olarak görev yapan Baykan, tarihi Bedesten Çarşısında esnafları ziyaret etti, vatandaşlarla sohbet etti, balon sattı, Erdoğan ve kendisine oy istedi. Vatandaşlarla sıcak sohbetler kuran Baykan'ın ziyaretleri esnasında yaşadığı bir diyalog ise dikkat çekti. 

İlk olarak seçim çalışması yapacağı bölgeye scooter ile gelen Baykan, oy vermeye ikna etmeye çalıştığı bir vatandaşa, “Sen oy vermezsen bir kişi eksiğiz, söz ver” dedi.

Bunun üzerine vatandaş ise, “Ama sen de bana her konuda yardımcı olacaksın” yanıtını verdi.

Duran bir motosiklette binerek, yolda yürüyen kalabalığa “Yolu açın” diye seslenen Mehmet Baykan, seçim broşüründe yer alan fotoğrafının birileri tarafından karalanmasına ise, “Kaş, göz yapmışlar. Tamam üç hilal olsun da kaşımızla niye oynuyorsun arkadaş?” ifadelerini kullandı.

“BÜYÜT BENİ BÜYÜT, ÖV BENİ BİRAZ ÖV”

Üzerinde balon bulunan bir tezgahın arkasına geçerek, “Bebelere balon” diye bağırıp dikkatleri üzerine çekmeye çalışan AKP’li Baykan’a bir vatandaş, “Sen Konyaspor’da değil miydin abi?” diye sordu.

Baykan ise vatandaşın sorusuna ilginç bir yanıt verdi. AKP’li Mehmet Baykan, “Gençlik Spor Genel Müdürüydüm ben Ankara’da. İl değil abi genel genel, büyüt büyüt! Öv beni biraz öv” şeklinde yanıt verdi.

Baykan’ın vatandaş ziyaretinde ise yaşanan ilginç anlar kameralara yansıdı.

Editör: Yadigar Hanım