Çorum’un Uğurludağ ilçesinde, AKP’li Belediye Başkanı Remzi Torun’un, kendisine oy vermeyen çalışanları belirleyerek onlardan istifa dilekçesi imzalamalarını istediği iddia edildi. İmza atmayı reddedenlerin, Torun’un evinin önü ve ilçe mezarlığında mezar kazmaya zorlandıkları söyleniyor. İstifaya zorlanan belediye personeli, MHP oy verdiklerini ve bu sebeple Başkan Torun tarafından mobbinge maruz kaldıklarını ifade ediyorlar.

MHP'den 154 kişilik ifşa listesi: Hesaplaşacağız! MHP'den 154 kişilik ifşa listesi: Hesaplaşacağız!

Personel, “Başkan, bizi yıldırmak için çaba sarf ediyor ve gereksiz yere çok sayıda mezar kazdırıyor. MHP’ye oy vermiş olsak da, bu bir demokratik ülke ve seçimler kazanılıp kaybedilebilir. Bizler ailelerimize bakmakla yükümlü çalışanlarız ve verilen her işi yapmaya hazırız, ancak oy vermediğimiz için uygulanan mobbingi kabul etmiyoruz” diyorlar.

Ayrıca, MHP’nin seçim sonuçlarına itiraz ettiği bildirildi. 31 Mart’ta yapılan Yerel İdareler seçiminde, AKP adayı Remzi Torun’un 13 oy farkla kazandığı, ancak MHP’nin 13 oy farkla kaybettiği ve sonuçlara itiraz ettiği belirtildi. Uğurludağ ilçesi MHP teşkilatının, geçersiz sayılan 92 oyun yeniden incelenmesi talebiyle itirazda bulunduğu ve bu oyların değerlendirilmesinin Ankara Yüksek Seçim Kurulu tarafından yapılacağı öğrenildi.

Kaynak: T24- Elvan Yılmaz