Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın Şube Müdürü Hüseyin Akay, görevden alındı. İki gün önce Gaziantep Valisi Davut Gül ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin tarafından ödüllendirilen Akay’ın görevden alınmasına; Fatma Şahin’in bir okul ziyaretinde maskesiz olarak çocukların yanında oturup poz vermesine sosyal medyada gösterilen tepkilerin neden olduğu iddia edildi.

Yedi yılı aşkındır sürdürdüğü görevinden alınan Hüseyin Akay, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, görevden ayrıldığını açıkladı.

Akay, “Nisan 2014 tarihinden bu yana yürütmüş olduğum Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın Şube Müdürlüğü görevinden bugün itibari ile ayrılmış bulunmaktayım. Bu görevi layık gören başta Başkanım Fatma Şahin ve değerli idarecilerime teşekkür ediyorum. Devletimin ve kurumumun emrindeyim” ifadelerini kullandı.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in bir okul gezisinde çekilen ve öğrencilerin yanında maskesiz oturduğunu gösteren ve sosyal medya hesaplarından paylaşılan bu fotoğraf, sosyal medyada büyük tepkilere yol açmıştı.

Basın Yayın Şube Müdürlüğü Akay’ın görevden alınmasına; Fatma Şahin’in bir okul ziyaretinde maskesiz olarak çocukların yanında oturup poz vermesine sosyal medyada gösterilen tepkilerin neden olduğu bildirildi.

Editör: TE Bilişim