AKP’li Bayrampaşa Belediyesi'nin borçlarına karşılık ilçedeki iki kamusal alanı satışa çıkarması gündem oldu. 

Birgün Gazetesi’nden İsmail Arı’nın haberine göre, borç batağındakii AKP'li belediyeler, okul vecamileri satmaya başladı. İstanbul’da daha önce AKP’li Sancaktepe Belediyesi’nin vergi ve SGK borçlarına karşılık okulları satma kararının ardından şimdi de AKP’li Bayrampaşa Belediyesi vergi borcuna karşılık ilçedeki camileri satma kararı aldı.

Bayrampaşa Belediye Meclisi, Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün teklifiyle gündeme alınan satış kararını temmuz ayı oturumunda görüştü. Belediye ile belediye şirketi Baypaş'ın toplam 90 milyon 817 bin TL’lik vergi borcu olduğu belirtilen teklifte, mülkiyeti belediyeye ait olan iki taşınmazın, borca karşılık Hazine'ye devredileceği ve vergi borcunun silineceği kaydedildi.

CAMİYİ SATIŞA ÇIKARDILAR

AKP’li belediyenin borcuna karşılık devredeceği iki taşınmazın Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü kayıtlarına göre cami olarak kullanıldığı ortaya çıktı.

Bayrampaşa Belediyesi'nin devredeceği 792 metrekare büyüklüğündeki taşınmazın üzerinde Ulubatlı Hasan Cami, 4 bin 933 metrekare büyüklüğündeki taşınmazın üzerinde ise ilçedeki en büyük camilerinden olan Kocatepe Ulu Cami bulunuyor.

CHP VE İYİ PARTİ İTİRAZ ETTİ AMA...

Camilerin satışına ilişkin teklif, CHP ve İYİ Partili meclis üyelerinin itirazına rağmen AKP’li meclis üyelerinin oy çokluğuyla kabul edildi. Bakanlıklar ve kamu kuruluşlarından milyonlarca liralık destek almasına rağmen borçların üstesinden gelemeyen Bayrampaşa  Belediyesi, Meclis onayıyla ilçedeki iki camiyi satışa çıkaracak.

Editör: Yadigar Hanım