Seçim çalışmalarını aday olduğu Şanlıurfa'da sürdüren CHP'li Mahmut Tanal, AKP'li Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’ne ait mezbahada halkın sağlığıyla oynandığını ileri sürdü.

Kendiliğinden ölen hayvanların etlerinin, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin mezbahasından piyasaya sürüldüğünü öğrendiğini dile getiren Tanal, "Sağlık Bakanlığı'nı, Tarım ve Orman Bakanlığı'nı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nı göreve davet ediyorum" dedi.

"HALKIN SAĞLIĞI İLE OYNANIYOR"

Halkın en çok tükettiği sakatatlar arasında yer alan kelle paçanın sinekler içindeki halini gören Tanal’ın, mezbaha çalışanlarına “Bizim yediğimiz kelle paça bu mu?” sorusuna çalışanlar, lakayıt bir şekilde “Evet. Beğen beğenme budur” diyerek karşılık verdi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’ne ait mezbahada gördüğü bakımsızlık ve özensizlik karşısında şaşkınlığını gizleyemeyen Tanal, çekilen görüntüyü sosyal medya hesabı üzerinden yayınlayarak açıklama olarak şunları kaydetti:

"Şanlıurfa'daki bu rezalet, tüm Türkiye'yi ayağa kaldırmalıdır! Dün incelemelerde bulunduğumuz Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin Viranşehir ilçesindeki mezbahanesinde insan sağlığıyla oynanıyor! Sözde mezbahanede temizlik ve hijyen, kontrol ve denetim sıfır. Sağlıksız etler Şanlıurfalı hemşerilerime yediriliyor. Kendiliğinden ölen hayvanların etleri, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin mezbahanesinde aklanıp piyasaya sürülüyor. Sağlık Bakanlığı'nı, Tarım ve Orman Bakanlığı'nı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nı göreve davet ediyorum. CHP iktidarında Şanlıurfa'yı bu durumdan kurtaracağız."

tanaltwit.jpg

Editör: Yadigar Hanım