AKP eski Başbakan Yardımcısı ve İstanbul eski Milletvekili Nurettin Canikli, incelemelerde bulunmak üzere Türkiye'yi 7,7 ve 7,6 şiddetindeki iki büyük depremle sarsan illerden Gaziantep'e gitti. Canikli'nin yardım beklediklerini söyleyen vatandaşa duyarsızlığı tepkilere neden oldu.

Sosyal medyada Sinem Görücü isimli kullanıcı, hesabından yayınladığı videoda babasının Nureddin Canikli’ye sitemini ve tepkisini paylaştı. “Nurettin Canikli geldi. Babam hüngür hüngür ağlıyor” ifadelerini yazan Görücü, Canikli hakkında, “Olayın ciddiyetini görünce telefonla vinç aramaya başlamış o sırada” yorumunu yaptı.


 

Sosyal medyada yayılan görüntülerde Nurettin Canikli'nin depremin vurduğu Gaziantep Sarıgüllük Zübeyde Hanım Bulvarı üzerindeki enkaz alanına geldiği görülüyor. Ancak Canikli, depremzedenin tepkisine eline telefon alarak tepkisiz kalıyor. Görüntülerde soğuktan battaniyeye sarılaraka korunmaya çalışan vatandaş, "Olamaz böyle bir şey bizim devletimiz büyük bir devlet. Ben de devlet adamıyım. Ben devletimi bu kadar aciz görmedim.  Havada bir şey yok, kar yok, yağmur yok rüzgar yok. Çalışacak eleman niye gelmiyor" diye serzenişte bulunurken gözyaşlarına hakim olamıyor. 

Görüntüyü kaydeden kişi ise eşinin babasının acısını çektiğini ifade ederken, Canikli, telefonu ile uğraşmaya devam ediyor.

Editör: Yadigar Hanım