Tarihinin en büyük depremiyle sarsılan Türkiye'de vatandaşlar dayanışma örneği göstererek, afetzedelere yardıma koşuyor. Arama kurtarma çalışmalarının yanı sıra toplanan yardımları deprem bölgesine ulaştıran vatandaşlar, sosyala medyadan da organize olarak desteğe devam ediyor.

Depremden etkilenen bölgelerden Adıyaman'da da yardımlar devam ederken, Adıyaman için bir yardım çağrısı da AKP'li Metin Külünk'ten geldi. Külünk Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Adıyaman’a çadır ve battaniye bekliyoruz” ifadesiyle yardım çağrısında bulundu.

Depremden en fazla etkilenen illerden biri olan Adıyaman’da yardımın gitmediği noktalarda çadır ve barınacak yer bulunamıyor.

VATANDAŞLAR VALİLİK BİNASI ÖNÜNDE YETKİLİLERE TEPKİ GÖSTERDİ

Depremzedeler enkaz başında beklerken, bazıları da valilik binasında toplandı. Vatandaşlar ekranlarda ‘yardımın her vatandaşa’ ulaştığını savunan yetkililere tepki gösterdi. O sırada Valilik binasında bulunan Bakan Karaismailoğlu ve Vali Çuhadar'ın polis korumasında uzaklaştığı kaydedildi.

Sosyal medyada yayılan videoda birçok depremzedenin Ankara plakalı makam araçlarına tepki gösterdiği ve tekmelediği görüldü.

"YARDIM ÇAĞRILARI YANITSIZ KALDI"

Besni ilçesinde çok sayıda binanın yıkıldığı ve onlarca kişinin de hayatını kaybettiği ortaya çıktı. Enkaz altında kalanlara ilk müdahaleyi gönüllü ekiplerin yaptığını aktaran Besnili vatandaşlar, AFAD ekiplerinin depremin üzerinden 2 gün geçmesine rağmen hâlâ bölgeye ulaşmadığını söyledi.

Bir depremzede adeta can pazarına dönen ilçede yardım çağrılarının yanıtsız kaldığını belirterek, “Enkazın altından ses geliyor, insanlar ‘bu bizim değildir’ diyerek hemen bizimkini arayalım diyerek es geçebiliyorlar.” dedi.

Editör: Yadigar Hanım