Özlem Zengin, “Bu nasıl bir düşmanlıktır ya? Hukuk da sizi korumuyor, merak etmeyin” diye konuştu.

AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin, Meclis kürsüsünden muhalefete sert çıktı. Zengin, “Hukuk da sizi korumuyor, merak etmeyin, siyaset de milletimiz de sizi bu şekilde korumayacaktır” dedi.

TİP Hatay Milletvekili Can Atalay, AYM’nin hak ihlali kararına rağmen hala tutuklu. Bu durum, halkın hukuk kurumlarına güvenini sarsıyor. Bugün CHP Genel Başkanı Özgür Özel de bu konuda eleştiri getirdi. Özel, anketlere göre Türkiye’de her 100 kişiden 83’ünün (yüzde 83) adalet sistemine güvenmediğini belirtti. Bu tartışmalar sürerken, AKP’li Özlem Zengin’in 25 Aralık’ta Meclis’te yaptığı açıklamalar, hukuk sistemine olan güvenin neden bu kadar düşük olduğunu gösteriyor. AKP’li Zengin, Erdoğan ve partisine yapılan eleştirileri düşmanlık olarak nitelendirerek, hukukun ve siyasetin kendilerine karşı olanları korumadığını iddia etti.

“Yeni gelen konular var, konuşmalar var, bu konuşmalar konusunda tabii, Filistin meselesine özel bir alan açmak istiyorum. Şöyle bir tablo görüyorum: Medeni Kanunu tabii, biz hukuk fakültelerinde eski medeni kanunları da okuma imkânımız oluyor, eski Medeni Kanun’un 2’nci maddesinin ikinci fıkrasını size okumak istiyorum, diyor ki: 'Bir hakkın sırf gayri izrar eden suistimalini kanun himaye etmez. “Maalesef” diyerek Kobra Murat kötü haberi duyurdu! Yani, bir kötü niyetle, aslında, suiistimal ederek, zarar vermek kastıyla bir hakkın kullanımını hukuk korumaz. Biliyor musunuz, siyaset de korumuyor. Bundan neyi kastediyorum? Şimdi, Filistin’le alakalı bu kürsülerde konuşmalar duyuyoruz. Fakat, bu yüksek sesli, yüksek tonlu içinde bir sürü de aslında yalan da olan konuşmalar yapılırken aman Allah’ım, Netanyahu’nun adı geçmiyor. İsrail, hiç ortada yok. Varsa yoksa ne var? ‘Erdoğan… Erdoğan… Erdoğan… Ak Parti… Ak Parti… Ak Parti…’ Yahu, bir suçlu varken önce suçludan bahsedersiniz, önce suçludan. Siz, suçluyu bir kenara atıyorsunuz, neymiş efendim, ‘Suçluya öyle değil de böyle davranılsaymış’ diye suçluyu neredeyse hiç zikretmeden Ak Parti ve Tayyip Erdoğan düşmanlığı yapıyorsunuz.

‘HUKUK DA SİZİ KORUMUYOR’

Müsavat Dervişoğlu, Meral Akşener'den görevi devraldı Müsavat Dervişoğlu, Meral Akşener'den görevi devraldı

Ya, vallahi, hakikaten, bunlar çok üzücü işler, memleket adına üzücü işler. Bunları duymaktan utanıyorum, bunu söylemem lazım. Bu nasıl bir düşmanlıktır ya? Bu nasıl bir düşmanlıktır? İnanılır gibi değil! Hukuk da sizi korumuyor, merak etmeyin, siyaset de milletimiz de sizi bu şekilde korumayacaktır.”

KADI SATIN ALINIRSA ADALET ÖLÜR

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay’ın dosyasının yeniden Yargıtay’a gönderilmesini eleştirdi.

“Bu duruma Türkiye bütün kurumlarıyla karşı çıkmalıdır” diyen Özel, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Fatih Sultan Mehmet’in “Kadı satın alınırsa adalet ölür, adalet ölürse yakında devlet ölür” sözünü anımsattı. Özel, “Recep Tayyip Erdoğan, Fatih Sultan Mehmet’ten daha iyi biliyor olabilir mi?” diye sordu.

Özel, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Fatih Sultan Mehmet’in “Kadı satın alınırsa adalet ölür, adalet ölürse yakında devlet ölür” sözünü hatırlatarak, Türkiye’de 100 kişiden 83’ünün adalete güvenmediğini söyledi.

Özel, “Bunlar adaleti öldürmeye devam ediyorlar. Bu ülkenin geleceğine yapılabilecek en büyük kötülüktür” diye ifade etti.

Kaynak: Haber merkezi