Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın TBMM’nin kapanmasının ardından 2023 seçimleri için partisinin milletvekilleri, belediye başkanları ve il, ilçe teşkilatlarına “Sahada olun, halka dokunun” talimatına milletvekillerinin uymadığı iddia edildi. Sahadan gelen “AK Partili milletvekilleri sahada yok” serzenişleri bu iddiayı doğrular nitelikte.

AKP'li kurmaylar, bu serzenişlerin özellikle “AKP’nin kalesi” olarak nitelendirilen il ve ilçelerden yükseldiğine dikkat çekiyor. Kritik bir seçimin eşiğinde olunduğuna dikkat çekerek, seçimde çalışanın kazanacağına değinen AKP'li yöneticiler, “İllerin, ilçelerin durumları tek tek not alınarak Erdoğan’a iletiliyor. Bu seçimler önceki seçimlerden farklı. Çalışanlar emeğinin karşılığını alacak çalışmayanlar ise yeniden aday gösterilmeyecek” dedi.

AKP, eski Sağlık Bakanı Recep Akdağ, 7 Haziran 2015 seçimleri sonrasında Ahmet Davutoğlu başbakanlığında kurulan seçim hükümeti döneminde içişleri bakanı olarak görev yapan, eski Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok gibi göz önündeki isimleri Erzurum’dan aday göstermişti. Ancak yurttaşlar “eskiye oranla AKP’li milletvekillerini sahada görmediklerini” belirtiyor.

Bu tür serzenişlerin özellikle AKP’nin kalesi olarak nitelendirilen pek çok ilden kendilerine geldiğini ifade eden AKP'li kurmaylar, yine de sahada üç ay öncesine göre daha olduklarını düşünüyor.

Editör: Yadigar Hanım