MHP’nin Fethiye Belediye Başkanlığı için aday gösterdiği Muhammet Kökten, daha önce AKP’den adaylık başvurusu yapmıştı. Bu durum, ülkücü camiada büyük tepkiye yol açtı. MHP Muğla İl Teşkilatı, Fethiye İlçe Başkanı Osman Cura’nın görevine son verdiğini duyurdu. 2024 Yerel Seçimlerine hazırlanan partiler, adaylarını belirlemeye devam ediyor.

İktidar ortağından “partilerin hazine yardımı” hakkında açıklama İktidar ortağından “partilerin hazine yardımı” hakkında açıklama

AKP’NİN ADAYLIK BAŞVURUSU YAPAN KİŞİ MHP’DEN ADAY ÇIKTI

Fethiye Belediye Başkanlığına talip olan Muhammet Kökten, AKP’den aday olmak için başvurmuş ancak MHP’nin adayı ilan edilmişti. Kökten’in adaylığı duyurulduktan sonra Fethiye’deki ülkücüler, dün akşam MHP ilçe binasının önünde toplanıp Kökten’in adaylığını protesto etti, MHP Fethiye İlçe Başkanı Osman Cura’ya istifa çağrısı yaptı.

“AKP’NİN ADAYLIK BAŞVURUSU YAPAN KİŞİYİ MİLLİYETÇİLERE KABUL ETTİRMEYE ÇALIŞIYORSUNUZ”

Fethiye Ülkü Ocakları Başkanı Oğuzhan Teke, kalabalığı sakinleştirmeye uğraştı. Bir kişi ise şöyle konuştu: “Muğla 1. sıra milletvekili adayımız, kimse tarafından tanınmayan, İYİ Parti’ye methiyeler düzen, İYİ Parti’ye giren, İYİ Parti yanlısı bir adayı, biz ülkücülere, Türkeş’in çocuklarına milletvekili olarak dayattınız, sesimizi çıkarmadık. Bugün geldiğimiz noktada, ‘ilçe teşkilatı olarak Fethiye’de MHP kendi adayını çıkaracaktır’ dediniz. Ama bugün AKP’nin adaylık başvurusu yapan kişiyi milliyetçilere kabul ettirmeye çalışıyorsunuz. Peki ülkücüler şu soruyu sormaz mı; eğer MHP aday çıkaracaksa neden AKP’nin adayını seçiyoruz. AKP çıkaracaksa ilçeyi bırakalım onlar çıkarsın. Bizim ülkücü adaylarımız yok mu? MHP’li Cengiz Çay veya MHP genel merkezinde çalışan Kaan Kürşat Gönül neden aday olmadı? Muhammet Kökten’den daha az milliyetçi miydiler?”

İLÇE BAŞKANI İŞTEN ÇIKARILDI

MHP Muğla İl Teşkilatı, bugün yaptığı açıklamada, Cura’nın işten çıkarıldığını bildirdi. Açıklamada, “Fethiye MHP ilçe başkanının işten çıkarılması, 31 Mart 2024 öncesi daha güçlü ve dinamik kadrolarla çalışmak için bir dönüm noktasıdır. Sayın Osman Cura’ya bugüne kadar gösterdiği çaba ve gayret için içtenlikle teşekkür ederiz. Kendisine bundan sonraki yaşamında başarılar dileriz” denildi.

Kaynak: Haber merkezi