İstabulda’ atıl ve bakımsız durumdaki ağaçlık alanı Orman İdaresinden kiralayarak Trabzonluların ve İstanbulluların göz bebeği haline gelen (Trabzonlu İş adamları ve Bürokratlar Derneği) TİAB  diğer adıyla Trabzon Park’ı AKP zorla almak için harekete geçti.

Ümraniye’de bulunan Trabzon Park’a TOMA ve Polislerle gelen yetkililer, Trabzon Park’ta bulunan işletmelere eşyalarını boşaltma imkânı dahi vermeden el koydu.

Trabzonspor'un eski başkanı ve  Trabzonlu İş adamları ve Bürokratlar Derneği Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu Trabzon Park’a gelen yetkiliye sesini yükselterek “Bizimle FETÖ uğraştı, şimdi bize PKK’lı muamelesi yapar gibi, tüfeklerle, TOMA’larla geliyorsunuz.” dedi.

Hacıosmanoğlu daha sonra İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. 

Görüşme sonunda Polis ekipleri geri çekildi.

Trabzonspor'un eski başkanı ve Trabzonlu İş adamları ve Bürokratlar Derneği Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu Kaymakamı arayarak, Belediye başkanından aldığı talimatı keyfiyetle uyguladığı için bunun hesabını soracağını söyledi.

31 Mart yerel seçimlerinde AK Parti'den Ümraniye'nin Belediye Başkanı seçilen İsmet Yıldırım, Trabzon Park'ın Ümraniye Belediyesi'ne verilmesini talep etmişti.
Mazbatasını aldıktan hemen sonra Orman Bakanlığı'na yazı gönderdiği öğrenilen Yıldırım'ın Trabzonlulara tahsis edilmiş alanı hukuka aykırı şekilde belediye bünyesine istemesi tartışma yaratmıştı.

Söz konusu Trabzonlu İş adamları ve Bürokratlar Derneği (TİAB) Trabzon Park yaklaşık 5 milyon dolarlık yatırımla oluşturulduğu bildirildi.