AKP ve MHP, 31 Mart’taki yerel seçimlerde hangi yerlerde ittifak yapacaklarını kararlaştırdı. AKP, 1 Ocak’tan itibaren seçim çalışmalarına başlayacak ve 15 Ocak’ta adaylarını kamuoyuna açıklayacak.

AKP’nin seçim vaatleri 5 ana başlık altında toplanacak ve seçim sloganı “Şehrine Sahip Çık” olacak. AKP ve MHP, 30 büyükşehirin tamamında beraber hareket edecekleri öğrenildi.

Meral Akşener’in “bedel ödedim” açıklamasının gerçek yüzünü Afşın Hatipoğlu açıkladı Meral Akşener’in “bedel ödedim” açıklamasının gerçek yüzünü Afşın Hatipoğlu açıkladı

Habertürk’ün haberine göre, Mersin ve Manisa’da MHP’nin adayları desteklenecek; diğer 28 büyükşehirde ise AKP’nin adayları tercih edilecek. Büyükşehir olmayan 51 ilin 22’sinde ise iki parti kendi adaylarını çıkaracak. Geri kalan 29 ilde ise ittifak yapılacak. AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Lideri Devlet Bahçeli, ittifak konusunda son görüşmeleri yapacak.

AKP, 15 Ocak’ta Ankara’da büyük bir toplantı düzenleyerek adaylarını tanıtacak. SEÇİM SLOGANI AKP’nin seçim sloganı, “Yaşadığın Şehre Sahip Çık” veya “Şehrine Sahip Çık” şeklinde olacak. Erdoğan, 1 Ocak’tan itibaren 30 büyükşehir ve 50 ilde seçim mitingleri yapacak. İstanbul ve Ankara’nın önemli ilçeleri için de özel programlar planlandı. Deprem bölgesindeki vatandaşlar için de özel vaatler sunulacak.

Kaynak: Haber merkezi