Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili seçimleri öncesinde HÜDA PAR ile birlikte hareket etme kararı alan AKP'nin yerel seçimler öncesindeki planı deşifre oldu. 

AKP, 14 Mayıs seçimlerinden önce KDP ve Barzani ailesi ile temaslarını sıklaştırmaş, Erdoğan'ın, seçildikten sonra Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda ağırladığı ilk liderler arasında Irak’ın kuzeyindeki bölgesel yönetimin lirderi Mesrur Barzani olmuş, görüşmede “bölgede yaşanan gelişmelerin” ele aldığı açıklanmıştı.

BirGün'den Hüseyin Şimşek'in haberine göre, seçimlerde özellikle doğu illerinde istediği sonucu almak isteyen AKP, HDP’nin bölgedeki gücünü zayıflatmak için Hizbullah ile organik bağı olduğu bilinen HÜDA PAR ile Kürt seçmene mesaj niteliğinde buluşmalar organize etti.

HÜDA PAR’lı yöneticileri Erbil’e göndererek Barzani yandaşlarıyla “14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimleri hakkında fikir alışverişinde bulunulmasını” isteyen iktidar partisi, bu süreçte, Barzani ve HÜDA PAR ile HDP yönetimi ve bölgedeki adaylarını hedef aldı. 

Seçimlerin ardından Mesrur Barzani Ankara’ya gelerek, Erdoğan ile görüştü. Görüşmede Kürdistan Bölgesi ile Türkiye arasındaki ilişkilerin geliştirilmesinin yanı sıra Irak ve bölgedeki gelişmelerin ele alındığı aıklandı.

AKP ve Barzani temasında, HÜDA PAR ile Barzani ailesi arasındaki ikili ilişkilerin yerel seçimler öncesinde güçlendirilmesinin planlandığı öğrenilirken, iki oluşumun sık sık yan yana görüntü vermesinin bölge seçmeni için önemli olduğu vurgulandı.

Editör: Yadigar Hanım