Vatandaşların alım gücünün düşmesi nedeniyle konut satışları düşerken, kira fiyatlarının artmasıyla da emlak sektörü darboğaza girdi. Konutta bu sıkıntılar yaşanırken, AKP’li belediyeleri “Ters Ev” yarışına girdi. AKP’li Ordu, Adana Yüreğir ve Sakarya belediyelerinden sonraşimdi de Samsun Canik Belediyesi de, “Ters Ev” yapmak için ihale açtı.

AKP'li Samsun Canik Belediyesi 23 Haziran 2022'de ters ev yapmak için ihale düzenledi. 2 firmanın katıldığı ihaleyi Tersev Mühendislik İnşaat Şirketi kazandı. Şirket ile 27 Temmuz 2022'de 2 milyon 20 bin TL'lik sözleşme imzalandı.

Canik Belediyesi'nin Ters Ev'i Hasköy Mahallesi Meşe Tesislerinin girişinde 75 m2 alana toplam 175 m2 olarak inşa edilecek. İki katlı olacak Ters Ev çelik konstürüksiyondan yapılacak. Evin üzeri deseyir terası olarak kullanılacak. Sakarya Belediyesi'nin ters ev projesi millet bahçesi içerisinde yer almıştı.

Belediye projenin, “Tavana yerleştirilmiş koltuk, sehpa, lavabo ve diğer eşyalarla misafirleri şaşkına çevirmek ve bölgenin turistik cazibesini arttırmak için” yapıldığını ve ekim ayında açılacağını duyurdu.

Editör: Yadigar Hanım