İktidara geldiklerinde atılan tweetler nedeniyle kimseye dava açılmayacağını ilan eden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in 15 binin üzerinde vatandaşla sosyal medya nedeniyle adliyelik olduğu ortaya çıktı. 

DAVA REKORTMENİ AKŞENER

Yenişafak'ta yer alan habere göre, Akşener’in sosyal medyada kendisine hakaret edildiği gerekçesiyle 15 binin üzerinde vatandaşa dava açtığı öğrenildi. Akşener'in vatandaşla davalık olduğu "hakaret" suçu Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 125. maddesinde düzenleniyor. Soruşturulması ve kovuşturulması şikayete bağlı suçlardan olan "hakaret" suçu ise uzlaştırma kapsamında yer alıyor. Uzlaştırma uygulamasına göre, başlatılan soruşturma veya yargılama sırasında, şüpheli veya sanık ile mağdur, suçtan zarar gören veya kanuni temsilcinin, savcı tarafından görevlendirilen tarafsız bir uzlaştırmacı marifetiyle anlaştırılmaları suretiyle, uyuşmazlığın giderilmesini öngörüyor.

PARAYI VEREN DAVADAN KURTULUR!

Dava açıldıktan sonra da uzlaşma yoluna giden avukatların, davadan vazgeçmek için vatandaşlardan 10 bin ile 50 bin TL arasında para istediği öğrenildi. Parayı verenler davadan kurtulurken, vermek istemeyenler hakim karşısına çıkıyor. F.Y. isimli bir vatandaş, sosyal medyada Akşener’le ilgili “Saatlik kadı, sen bir kere Türk değilsin soyuna bak” şeklinde paylaşım yaptı. Bu sözlerden dolayı kendisine hakaret edildiğini gerekçe gösteren Akşener, F.Y. hakkında suç duyurusunda bulundu. Uzlaşma olmadığı için vatandaş hakkında hakaretten dava açıldı. İzmir 48. Asliye Ceza Mahkemesi, F.Y.’yi adli para cezasına çarptırdı.

68 YAŞINDAKİ KADINA BİLE DAVA AÇMIŞLAR!

Twitter’da 2020’de Meral Akşener’e yönelik “madam” ifadesinin kullanıldığı bir etiket açılmıştı. 68 yaşındaki A.D. de bir tweeti alıntılayarak kendi hesabında paylaştı. Bunun üzerine A.D. için suç duyurusunda bulunuldu. Özür dileyerek uzlaşma talebinde bulunan A.D.’nin talebi kabul edilmedi ve dava açıldı.
 

Editör: Gökçe Sevim