31 Mart yerel seçimlerinin ardından İYİ Parti’de gelişmeler yaşandı. Seçim sonuçlarının açıklanmasının hemen ardından, parti içinde bir dizi istifa gerçekleşti. İlk olarak, seçim gecesi İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı olarak görev yapan Bilge Yılmaz istifa ettiğini duyurdu.

Erdoğan’lı çay sohbetine YRP davet edilmedi Erdoğan’lı çay sohbetine YRP davet edilmedi

Yılmaz’ın bu adımını, Buğra Kavuncu ve Burak Akburak gibi diğer parti üyeleri takip etti. Partinin gelecekteki yönü ve ortaya atılan iddialar konusunda ise belirsizlik sürüyor.

CNN TÜRK muhabiri Melike Görür, parti içindeki bu hareketliliği ve İYİ Parti’nin genel seçimlerdeki yüzde 9.6’lık oy oranının yerel seçimlerde yüzde 3.7’ye düşüşünü aktardı. Sadece Nevşehir ilinde başarı elde eden partinin lideri Akşener’in, oy oranında düşüş olması durumunda siyaseti bırakacağına dair önceden yaptığı açıklamaların ardından, istifa edeceği yönündeki spekülasyonlar arttı.

Ancak Akşener, partiyi olağanüstü kongreye götürme kararı aldığını açıkladı ve aday olup olmayacağına dair net bir karar vermediği ifade ediliyor. İstifa haberlerinin ardı arkası kesilmezken, İYİ Parti’nin bundan sonraki adımları merak konusu olmaya devam ediyor.

Kaynak: Haber Merkezi